Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Šišky

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Sisky.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 30
  • Porcií: 30
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 500 g polohrubej múky
  • 50 g cukru
  • 250 ml mlieka
  • 2 vanilkové cukre
  • 25 g droždia
  • citrónová*/pomarančová šťava
  • štipka soli
  • 3 vajcia
  • 50 ml rozpusteného masla
  • olej na vyprážanie
  • práškový cukor na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Preosiatu múku dáme do misky. Do stredu urobíme jamku a pridáme vajcia rozmiešané so soľou, cukor vopred zmiešaný s teplým mliekom (200 ml stačí zohriať na ohni, aby sa cukor rozpustil, pri pridávaní do múky musí byť max. teplota 37ºC). Do pohára dáme droždie, na ktoré dáme lyžičku cukru a necháme asi 10 minút naštartovať. Keď je naštartované, rozpustíme ho so zvyšným mliekom a prilejeme ku komponentom v miske.

2. Krok

Pridáme aj vanilkový cukor, citrónovú alebo pomarančovú kôru a všetky ingrediencie začneme ručne miesiť. Keď sa z neho stane homogénna hrudka, po troškách pridávame maslo a ručne miesime, kým sa cesto neodlepí od stien misy (cca 10 min). Misku prikryjeme čistou utierkou a necháme koláč kysnúť asi 30 minút. alebo kým nezdvojnásobí svoj objem. Keď vykysne, pracovnú dosku vymastíme olejom, cesto posypeme múkou a vyvaľkáme tak, aby malo hrúbku 1 cm. Šišky vykrajujeme pohárom alebo vykrajovačom s priemerom 7-8 cm, potom ich preložíme na tácku a necháme kysnúť asi 30 minút. Keď zdvojnásobia svoj objem, smažte ich na rozpálenom oleji a potom ich nechajte na papierovej utierke, aby absorbovali prebytočný tuk. Pred podávaním ich obaľte v kryštálovom cukre, alebo ich posypte práškovým cukrom.

reklama:

Tipy 

1

Môžu byť naplnené vanilkovým krémom alebo džemom

2

Používajte  veľmi čerstvé droždie

3

Namiesto masla je možné použiť slnečnicový olej

4

môžu sa aj obaliť v cukre zmiešanom so škoricou

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

134 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.