Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Šišky plnené jahodovým džemom

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Jahodove sisky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj:www.retetepractice.ro
  • Kusov: 40
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 1:20 hod
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 1 kg polohrubej múky
  • 2 balíky sušeného droždia
  • 8 lyžíc cukru
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 2 lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 vajcia
  • 400 ml mlieka
  • jahodový džem
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

mlieko si trochu zahrejeme aby bolo vlažné..Potom pridáme trochu cukru a droždie aby nám naskočilo..môžete pridať aj za lyžičku múky.

2. Krok

Do veľkej misy si dáme 1 kg múky, nastrúhanú citrónovú kôru zvyšok cukru, škoricu vanilkový cukor štipku soli a vajcia..Pridáme kvások a miesime kým nám nevznikne hladké cesto..cesto potom necháme na teplom mieste asi 1 hodinu kysnúť..

3. Krok

Po nakysnutí si cesto dáme na pracovnú dosku ktorú si trochu pomúčime a vyvaľkáme ho cca na 5 mm..Pohárikom vykrajujeme kolieska..Na jedno koliesko dáme do stredu za lyžičku jahodového džemu potrieme okraje trochou mlieka a pritlačíme druhé koliesko ktoré prilepíme prstami.

4. Krok

Takto pripravené šišky necháme ešte 20 minút podkysnúť , a vyprážame ich z oboch strán dozlatista na oleji tak, aby plávali..Hotové odkladáme na papierové utierky a zbavíme ich tak prebytočného oleja..Pred podávaním ich posypeme zmesou práškového a a vanilkového cukru..

5. Krok

Samozrejeme dá sa to urobiť aj inak, vykrajujte hrubšie asi 7 mm kolieska v ktorých pred vyprážaním urobíte v strede priehlbinku a naplníte ich džemom až keď vychladnú..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1698 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.