- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- šišky
- Šišky plnené šľahačkou
Šišky plnené šľahačkou
- Kusov: 30
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 750 g hladkej múky
- 2 bal sušeného droždia Alebo kocka čerstvého
- 50 ml vlažnej vody
- 300 ml mlieka
- 120 g cukru
- štipka soli
- 2 vanilkové cukre
- 2 vajcia
- olej na vysmážanie
- Na plnenie:
- 250 ml smotany na šľahanie
- 200 g čokoládových vločiek
Postup prípravy
1. Krok
Ako prvý krok si pripravíme kvások..do vlažnej vody dáme droždie pridáme trochu cukru a počkáme kým nám naskočia.
2. Krok
Múku si zmiešame so zvyšným cukrom, pridáme štipku soli, vanilkové cukre,mlieko, vajcia a vymiesime spolu z kváskom jemné cesto..Cesto prikryjeme utierkou a necháme asi 1 hodinu kysnúť.
3. Krok
Po nakysnutí preložíme cesto na pracovnú dosku a vyvaľkáme ho asi na 1 cm..Z cesta vykrajujeme okrúhlou vykrajovačkou šišky a do každej urobíme v strede dierku..prstom alebo drevenou vareškou.
4. Krok
V hlbokej panvici dáme rozpáliť dostatočné množstvo oleja a poriadne ho rozpálime..Potom plameň znížime na strednú teplotu a smažíme šišky z oboch strán dozlatista.Hotové dáme na papierový obrúsok odkvapkať.Necháme ich úplne vychladnúť..potom ich ostrým nožom prekrojíme na polovicu..
5. Krok
Vyšľaháme si smotanu na šľahanie do tuha..Môžete priať lyžicu cukru alebo jeden vanilkový cukor a pridáme aj čokoládové vločky..Šľahačku si dáme do cukrárskeho vrecka a plníme šišky..Potom ich opäť spojíme vrchnáčikom.
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1358 videní