Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šišky s vanilkovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Sisky s vanilkovym kremom.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
dajkolacic.com
  • Kusov: 20
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 300 g hladkej múky 00
  • 40 g kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • polovica kocky droždia (alebo 5 g sušeného)
  • kôra z jedného citróna
  • 80 ml teplého mlieka
  • 1 lyžička rumu
  • 2 vajcia 1 žĺtok
  • 60 g masla izbovej teploty
  • Vanilkový krém:
  • 150 ml mlieka
  • 110 ml smotany na šľahanie
  • 50 g vaječných žĺtkov
  • 35 g cukru
  • 17 g gustinu alebo kukuričného škrobu
  • 1vanilkový lusk
  • Na obaľovanie:
  • Kryštálový a škoricový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Nezabudnite včas pripraviť všetky ingrediencie tak, aby mali izbovú teplotu. Múku preosejeme, aby sa prevzdušnila, potom pridáme cukor a vanilkový cukor, soľ, rum a najemno nastrúhanú citrónovú kôru. Mlieko zohrejte, aby bolo vlažné, potom v ňom rozmiešajte droždie . do múky pridajte kvasnicové mlieko a dve vajcia a žĺtok. Mieste asi 10 minút, potom pridajte kúsok po kúsku masla izbovej teploty. Pred pridaním ďalšieho počkáme, kým sa pekne vmieša ten predchádzajúci kúsok. Cesto miesime kým nieje leské a a neoddeľuje sa od stien misky.

2. Krok

Takto pripravené cesto zmieste do gule, misu prikryte potravinovou fóliou a nechajte asi 1 hodinu na teplom mieste vykysnúť.

3. Krok

Cesto mierne vyvaľkáme a vykrajujeme s ním šišky za pomoci pohára alebo okrúhlej vykrajovačky.. Ukladáme ich na pomúčenú dosku a necháme ešte 20 - 30 minút kysnúť.

4. Krok

Do vysokého hrnca alebo panvice dáme asi 1 liter oleja a rozpálime ho.. potom teplotu stiahneme a vyprážame šišky z oboch strán dozlatista..

5. Krok

Hotové necháme odtiecť na papierovom obrúsku.. potom ich ešte teplé obaľujeme v zmesi kryštálového cukru a škorice..

6. Krok

krém si pripravíme tak , že si vyšľaháme žĺtky s cukrom v troche mlieka a pridáme aj škrob.. Ostatné mlieko dáme variť spolu s vyškriabaným vanilkovým luskom.. Keď sa mlieko varí , odstavíme ho a vmiešame do neho žĺtkovú zmes.. Poriadne vymiešame metličkou a vrátime na oheň ktorý stiahneme na minimum.. krém za stáleho miešania uvaríme do zhustnutia..potom odstavíme a cez sitko precedíme , aby nám nezostali v ňom kúsky so žĺtkov.. Prikryjeme nádobu s krémom potravinárskou fóliou a necháme úplne vychladnúť.

7. Krok

Potom si vyšľaháme šľahačku a vymiešame ju s vychladnutým krémom..krém dáme do cukrárskeho vrecka a naplníme ním šišky.. urobíme to tak že šišku napichneme zboku a krém vtlačíme dovnútra.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1836 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.