Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Šišky so smotanovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Sisky so smotanovym kremom.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
thehappyfoodie.co.uk
  • Kusov: 20
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 500 g hladkej múky
  • 240 ml plnotučného mlieka
  • 60 g kryš..cukru
  • 7 g instantného droždia
  • 2 žĺtky + 1 vajce
  • 60 g rozpusteného masla
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 lyžica rumu
  • 1/2 lyžičky soli
  • kôra z jedného cirónu
  • Smotanový krém:
  • 180 g mäkkého masla
  • 160 g práškového cukru
  • 260 g mascarpone
  • ovocie lyofilizované , mrazené alebo čerstvé
  • ďalej potrebujete:
  • olej na vysmážanie
  • cukor na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Všetky suroviny na cesto okrem masla dáme do misky elektrického mixéra s šľahacím nástavcom a miešame na strednej rýchlosti 8 minút, alebo kým sa cesto nezačne oddeľovať od stien misky..

2. Krok

Vypnite šľahač a nechajte cesto 1 minútu odpočívať. Dávajte pozor, aby sa vám mixér neprehrial – potrebuje odpočívať rovnako ako cesto!

3. Krok

Šľahač zapnite na strednú rýchlosť a pomaly do cesta pridajte maslo. Keď je všetko zapracované, miešajte pri vysokej rýchlosti 5 minút, kým nie je cesto lesklé, hladké a pri ťahaní veľmi elastické, potom misku prikryte potravinovou fóliou a nechajte kysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem.

4. Krok

Cesto nakrájame na 50g kúsky (malo by vám ich vyjsť asi 20). Vyformujeme z nich hladké, napnuté, pevné žemle a položíme ich na múkou vysypaný plech, pričom medzi nimi necháme dostatok miesta, nechceme aby sa zlepili, kým budú kysnúť. Zľahka prikryte utierkou a nechajte kysnúť kým nezdvojnásobia svoj objem..

5. Krok

Pripravte si fritézu alebo panvicu s ťažkým dnom a naplňte ju do polovice repkovým olejom (buďte prosím mimoriadne opatrní, pretože horúci olej je veľmi nebezpečný). Olej rozohrejeme na 180°C.

6. Krok

Keď je olej zahriaty na správnu teplotu, opatrne vyberte šišky z podnosu tak, že pod ne posuniete pomúčenú stierku alebo lopatku, dávajte pozor, aby sa nesfúkli, a vložte ich do oleja. Fritézu neprepĺňajte – urobte 2-3 ks naraz, v závislosti od objemu nádoby. Smažte 2 minúty z každej strany do zlatista – nafúknu sa a plávajú, takže asi po minúte ich budete musieť pretočiť , aby sa zafarbili rovnomerne. Vyberte z fritézy a položte na kuchynskú papierovú utierku, potom ich ešte teplé obaľte s práškovým cukrom do ktorého môžete pridať aj trochu kryštálového... Opakujte, kým nie sú všetky opečené, ALE uistite sa, že teplota oleja je pri každom vyprážaní správna – ak je príliš vysoká, príliš rýchlo sa zafarbia a zhoria a v strede budú surové, a ak je príliš nízka, olej sa sfarbí. vpije sa do šišky a šiška zostane mastná.

7. Krok

Na plnenie šišiek urobte dierku v záhybe každej z nich (kdekoľvek okolo bielej čiary medzi vyprážanou vrchnou a spodnou časťou). Naplňte vrecúško vašou požadovanou plnkou a vstreknite do šišky, kým sa nenaplní... Zhruba 20-50 g plnky je optimálne množstvo .. Zmestí sa do nej viac, ale potom to nieje taký dobrý pomer cesta k plnke.

8. Krok

Na krém , najskôr vyšľaháme maslo s práškovým cukrom do peny, potom pridáme mascarpone , a nakoniec maliny..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

470 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.