Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šišky so smotanovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Sisky so smotanovym kremom.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
thehappyfoodie.co.uk
  • Kusov: 20
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 500 g hladkej múky
  • 240 ml plnotučného mlieka
  • 60 g kryš..cukru
  • 7 g instantného droždia
  • 2 žĺtky + 1 vajce
  • 60 g rozpusteného masla
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 lyžica rumu
  • 1/2 lyžičky soli
  • kôra z jedného cirónu
  • Smotanový krém:
  • 180 g mäkkého masla
  • 160 g práškového cukru
  • 260 g mascarpone
  • ovocie lyofilizované , mrazené alebo čerstvé
  • ďalej potrebujete:
  • olej na vysmážanie
  • cukor na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Všetky suroviny na cesto okrem masla dáme do misky elektrického mixéra s šľahacím nástavcom a miešame na strednej rýchlosti 8 minút, alebo kým sa cesto nezačne oddeľovať od stien misky..

2. Krok

Vypnite šľahač a nechajte cesto 1 minútu odpočívať. Dávajte pozor, aby sa vám mixér neprehrial – potrebuje odpočívať rovnako ako cesto!

3. Krok

Šľahač zapnite na strednú rýchlosť a pomaly do cesta pridajte maslo. Keď je všetko zapracované, miešajte pri vysokej rýchlosti 5 minút, kým nie je cesto lesklé, hladké a pri ťahaní veľmi elastické, potom misku prikryte potravinovou fóliou a nechajte kysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem.

4. Krok

Cesto nakrájame na 50g kúsky (malo by vám ich vyjsť asi 20). Vyformujeme z nich hladké, napnuté, pevné žemle a položíme ich na múkou vysypaný plech, pričom medzi nimi necháme dostatok miesta, nechceme aby sa zlepili, kým budú kysnúť. Zľahka prikryte utierkou a nechajte kysnúť kým nezdvojnásobia svoj objem..

5. Krok

Pripravte si fritézu alebo panvicu s ťažkým dnom a naplňte ju do polovice repkovým olejom (buďte prosím mimoriadne opatrní, pretože horúci olej je veľmi nebezpečný). Olej rozohrejeme na 180°C.

6. Krok

Keď je olej zahriaty na správnu teplotu, opatrne vyberte šišky z podnosu tak, že pod ne posuniete pomúčenú stierku alebo lopatku, dávajte pozor, aby sa nesfúkli, a vložte ich do oleja. Fritézu neprepĺňajte – urobte 2-3 ks naraz, v závislosti od objemu nádoby. Smažte 2 minúty z každej strany do zlatista – nafúknu sa a plávajú, takže asi po minúte ich budete musieť pretočiť , aby sa zafarbili rovnomerne. Vyberte z fritézy a položte na kuchynskú papierovú utierku, potom ich ešte teplé obaľte s práškovým cukrom do ktorého môžete pridať aj trochu kryštálového... Opakujte, kým nie sú všetky opečené, ALE uistite sa, že teplota oleja je pri každom vyprážaní správna – ak je príliš vysoká, príliš rýchlo sa zafarbia a zhoria a v strede budú surové, a ak je príliš nízka, olej sa sfarbí. vpije sa do šišky a šiška zostane mastná.

7. Krok

Na plnenie šišiek urobte dierku v záhybe každej z nich (kdekoľvek okolo bielej čiary medzi vyprážanou vrchnou a spodnou časťou). Naplňte vrecúško vašou požadovanou plnkou a vstreknite do šišky, kým sa nenaplní... Zhruba 20-50 g plnky je optimálne množstvo .. Zmestí sa do nej viac, ale potom to nieje taký dobrý pomer cesta k plnke.

8. Krok

Na krém , najskôr vyšľaháme maslo s práškovým cukrom do peny, potom pridáme mascarpone , a nakoniec maliny..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

393 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.