Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Škoricová roláda

Kuchyňa:
reklama:
Screenshot_5
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 55min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 0min

reklama:

Suroviny

  • 3 vajcia
  • 60g kryštálového cukru
  • 100ml horúcej vody
  • 100ml oleja
  • 1 kypriaci prašok do pečiva
  • hladká múka
  • kryštálový cukor
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • Plnka:
  • 200g masla
  • 120g práškového cukru
  • 1/2 litra mlieka
  • 40g zlatý klas - krémový prášok
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

60g kryštálového cukru upálime na karamel.

2. Krok

Pridáme 100ml horúcej vody ( nezľaknúť sa, hoci sa z toho spraví jedna lízatková hmota, ale miešaním a varením sa to zas rozpustí, nesmú zostať hrčky ) a necháme vychladnúť.

3. Krok

Tri celé vajcia odvážime (aj so škrupinami), koľko budú vážiť, tak toľko treba odvážiť cukru a múky (vážili 194g, tak toľko dať aj cukru a múky)...ja som dala menej cukru-100g.

4. Krok

Žĺtky vyšlaháme s cukrom a pridáme lyžičku mletej škorice, 100ml oleja a vychladnutý karamel.

5. Krok

Múku s kypriacim práškom.

6. Krok

Vyšľahaný sneh.

7. Krok

Cesto vylejeme na plech (plech som použila s rozmerom 36x26 vyložený papierom na pečenie, papier som troška vymastila olejom a upečieme (plynová rúra: 3 stupeň) tých 30-35 minút...treba skúšať špajdlou. Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku (kto nechce robiť roládu, môže cesto prekrojiť na polovicu a spraviť ako zákusok)

8. Krok

Po 2 minútach, stočíme spolu s papierom do rolády.

9. Krok

Spravíme plnku, môžeme aj hneď, keď sa cesto pečie. 1/2 litra rozdelíme, zbytok mlieka dáme variť a do zvyšného mlieka dáme zlatý klas a 2 polievkové lyžice hladkej múky a uvaríme hustý krém, ktorý necháme dobre vychladnúť (občas premiešame)

10. Krok

Maslo vymiešame s cukrom. Vychladnutý puding vmiešame do masla a nakoniec dobre vyšľaháme.

11. Krok

Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme a dáme dole papier. Natrieme plnkou (trochu plnky si necháme, na potretie vrchu rolády.

12. Krok

Roládu opäť zavinieme, potrieme vrch zvyšnou plnkou. Nastrúhame čokoládu alebo posypeme nasekanými orechami, popraženými na suchej panvici. Roládu dáme stuhnúť do chladničky.

13. Krok

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.5 / 5)

4 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7923 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.