Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Škoricový slimák s glazúrou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Skoricovy slimak s glazurou.jpg
5
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.domohozyajka.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:30 hod
Rqhk3bzllgq.jpg
www.domohozyajka.com

6_w2y9ezuhy.jpg
www.domohozyajka.com
82xpgz8pup4.jpg
www.domohozyajka.com
Bjlaodfclfu.jpg
www.domohozyajka.com

reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 350 g hladkej múky
  • 3 lyžice cukru
  • štipka soli
  • 2 lyžičky sušeného droždia
  • 45 g masla
  • 60 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 120 ml vody
  • Plnka:
  • 45 g masla
  • 50 g cukru
  • 1,5 lyžičky mletej škorice
  • Glazúra:
  • 1 lyžica tekutého medu
  • 120 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžica mlieka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme cesto..do misky si preosejeme múku..Zahrejeme mlieko, pridáme k nemu droždie a cukor..Necháme chvíľu nech sa droždie aktivuje..Maslo si rozpustíme v mikrovlne..pridáme do cesta, vlejeme aj drožie, olej a vodu..Pridáme aj štipku solia vymiesime cesto..Nemalo by sa lepiť na ruky..

2. Krok

Cesto necháme na teplom mieste asi 30 minút prikryté odpočívať..Potom ho na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme a potrieme maslom..Zmiešame si cukor so škoricou a posypeme namastené cesto..

3. Krok

Pomocou pizza kolieska nakrájame z cesta 6 prúžkov širokých asi 5 cm..Prúžky potom obtáčame okolo seba do slimáka..Robíme to priamo v o forme v ktorej budeme koláč piecť..

4. Krok

Keď je slimák zatočený prekryjeme ho fóliou a necháme nakysnúť kým sa nevyplní forma..Potom pečieme v predhriatej rúre na 180°C 30 - 35 minút do zlatista.

5. Krok

Kým sa koláč pečie, pripravíme si polevu..Vymiešame práškový cukor, s vanilkovým, s medom a s mliekom na kašičku..

6. Krok

Hotový upečený koláč prelejeme polevou a necháme vychladnúť a polevu zatuhnúť.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

873 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.