- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Škoricový slimák s glazúrou
Škoricový slimák s glazúrou
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- Cesto:
- 350 g hladkej múky
- 3 lyžice cukru
- štipka soli
- 2 lyžičky sušeného droždia
- 45 g masla
- 60 ml mlieka
- 1 vajce
- 120 ml vody
- Plnka:
- 45 g masla
- 50 g cukru
- 1,5 lyžičky mletej škorice
- Glazúra:
- 1 lyžica tekutého medu
- 120 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžica mlieka
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si pripravíme cesto..do misky si preosejeme múku..Zahrejeme mlieko, pridáme k nemu droždie a cukor..Necháme chvíľu nech sa droždie aktivuje..Maslo si rozpustíme v mikrovlne..pridáme do cesta, vlejeme aj drožie, olej a vodu..Pridáme aj štipku solia vymiesime cesto..Nemalo by sa lepiť na ruky..
2. Krok
Cesto necháme na teplom mieste asi 30 minút prikryté odpočívať..Potom ho na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme a potrieme maslom..Zmiešame si cukor so škoricou a posypeme namastené cesto..
3. Krok
Pomocou pizza kolieska nakrájame z cesta 6 prúžkov širokých asi 5 cm..Prúžky potom obtáčame okolo seba do slimáka..Robíme to priamo v o forme v ktorej budeme koláč piecť..
4. Krok
Keď je slimák zatočený prekryjeme ho fóliou a necháme nakysnúť kým sa nevyplní forma..Potom pečieme v predhriatej rúre na 180°C 30 - 35 minút do zlatista.
5. Krok
Kým sa koláč pečie, pripravíme si polevu..Vymiešame práškový cukor, s vanilkovým, s medom a s mliekom na kašičku..
6. Krok
Hotový upečený koláč prelejeme polevou a necháme vychladnúť a polevu zatuhnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
825 videní