- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- hovädzie mäso
- Škrabaný tatársky biftek zo sviečkovej
Škrabaný tatársky biftek zo sviečkovej
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 20min
Suroviny
- 400 g pravej hovädzej sviečkovej
- 2 vaječné žĺtky
- 1 cibuľa
- 1 lyžica kečupu
- 1 lyžička horčice
- 1 lyžica nakrájaných sterilizovaných uhoriek alebo kapár
- podľa chuti worchester
- pažítka
- mleté čierne korenie a soľ
Postup prípravy
1. Krok
Sviečkovú necháme vcelku v mrazničke stuhnúť. Vrúbkatým nožom mäso jemne naškriabeme (biele šľachy odstraňujeme).
2. Krok
Naškriabané mäso, necháme odležať na izbovú teplotu, premiešame, ochutíme podľa chute worchestrom, soľou, čiernym korením.
3. Krok
Zmesou naplníme gastrokrúžok, upravíme a vyklopíme na tanier, uprostred urobíme jamku, vyklopíme žĺtok, biftek posypeme nasekanou pažítkou, obložíme na tanieri nakrájanou cibuľkou.
4. Krok
Biftek si každý stravník na tanieri premieša s cibuľkou a žĺtkom pridá kečup, horčicu a nakrájané uhorky .. prípadne prisolí, okorení..
5. Krok
Tatarák natierame na hrianky, tento spôsob podávania je skôr bežný v reštauráciách. Doma premiešame naškriabané mäso so všetkými surovinami a natierame rovno na hrianky..
Odporúčanie:
Sviečkovú môžete tiež zomlieť , najlepšie 2x, ale škrabanie je tradičnejší spôsob prípravy.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1065 videní