- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Škvarkové pagáčiky
Škvarkové pagáčiky
- Kusov: 25
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 650 g hrubej múky
- 2 - 3 žĺtky
- 300 g škvariek
- 40 g droždia
- 30 g masla
- 250 ml mlieka
- 2 lyžičky cukru
- 1 lyžica soli
- 1 vajce na potretie
Postup prípravy
1. Krok
Polovicu múky zmiešame s mletými oškvarkami a so soľou.. Do druhej časti múky pridáme vykysnutý kvások , s cukrom, rozpusteným maslom, žĺtkami so soľou a mliekom.. Cesto dobre vymiesime a rozvaľkáme na doske.. Do stredu položíme trochu rozvaľkané škvarkové cesto , ktoré zabalíme do kysnutého cesta , rozvaľkáme na tenko , preložíme na tretiny a necháme kysnúť.. Toto zopakujeme 3 x .
2. Krok
Potom cesto rozvaľkáme na 1,5 cm a nožom pocelom povrchu urobíme hustú mriežku, Formičkou alebo pomocou pohára vykrajujeme pagáčiky , ktoré ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie. Tie necháme ešte dobre vykysnúť, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a upečenie vo vyhriatej rúre na 200°C asi 20 minút..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
392 videní