Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Škvarkové tyčinky – lahodné a chrumkavé dobroty

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Škvarkové tyčinky – lahodné a chrumkavé dobroty
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Škvarkové tyčinky – lahodné a chrumkavé dobroty Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Milujete škvarky a hľadáte nový spôsob, ako si ich vychutnať? Tieto škvarkové tyčinky sú ideálnym riešením! Vďaka ich chrumkavej štruktúre a lahodnej chuti sú skvelým snackom na každú príležitosť. Rýchlo sa stanú obľúbenou pochúťkou pre vašu rodinu aj hostí. Ozdobte ich korením podľa chuti, či už je to kmín alebo soľ, a môžete si ich vychutnať na akúkoľvek udalosť.

reklama:

Suroviny

  • 1,5 hrnčeka hladkej múky (prípadne viac, ak je cesto príliš mäkké)
  • 1 žĺtok
  • 1/4 kocky čerstvého droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 3/4 hrnčeka škvarkov, jemne nasekaných
  • 1 hrnček mlieka
  • Soľ podľa chuti
  • rasca na posypanie
  • Hrubá soľ (na posyp)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začnite tým, že do misky preosejete múku a uprostred vytvoríte malý otvor. Do tohto otvoru rozdrobte droždie.

2. Krok

Posypte droždie cukrom a zalejte vlažným mliekom. Všetko jemne premiešajte a nechajte zmes na teplom mieste (napríklad v predhriatej rúre na 45 °C), aby droždie vykyslo.

3. Krok

Po vykysnutí pridajte zvyšok mlieka, žĺtok, nasekané škvarky a soľ. Všetko dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili do hladkého cesta. Ak je cesto príliš lepivé, pridajte ešte trochu múky.

4. Krok

Nechajte cesto opäť kysnúť asi 30 minút.

5. Krok

Po tejto dobe cesto vyvaľkajte na požadovanú hrúbku a nakrájajte na tenké prúžky.

6. Krok

Bielok rozšľahajte a jemne ním potrite pripravené tyčinky. Na vrch posypte kmínom a hrubou soľou podľa chuti.

7. Krok

Pečte v predhriatej rúre na 180 °C, kým tyčinky nezískajú krásnu zlatistú farbu.

reklama:

Tieto škvarkové tyčinky sú vynikajúcim spôsobom, ako spríjemniť každú chvíľu. Sú nielen chutné, ale aj jednoduché na prípravu, a ich chuť vás určite ohromí.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

37 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.