Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Škvrna koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Skvrna kolac.jpg
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
trickytine.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:30 hod
Kleckerkuchen 1 von 5.jpg
trickytine.com
Screenshot_2.jpg Kleckerkuchen 3 von 5.jpg
reklama:

Suroviny

  • Kysnuté cesto:
  • 500 g polohrubej múky
  • 40 g čerstvého droždia
  • 80 g cukru
  • 250 ml mlieka
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • 100 g mäkkého masla
  • Maková plnka:
  • 250 ml mlieka
  • 20 g masla
  • kôra z polovice citróna
  • 30 g krupice
  • 100 g maku
  • 50 g cukru
  • 1 vajce
  • 1 lyžica rumu
  • mletá škorica
  • Tvarohová plnka:
  • 250 g tvarohu
  • 4 lyžice mlieka
  • 1 žĺtok
  • 20 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 bielok
  • štipka soli
  • Džemová plnka:
  • 250 g kyslejšieho džemu
  • 1 lyžica rumu
  • Posýpka:
  • 175 g polohrubej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 1/2 vanilkového cukru
  • 100 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Kysnuté cesto: Do misy preosejeme múku, v strede urobíme jamku a rozdrvíme do nej droždie..Mlieko dáme zahriať aby bolo vlažné a pridáme do neho maslo.Potom vylejeme na droždie a pridáme asi 10 g cukru..necháme kým droždie naskočí..Potom do cesta pridáme zvyšný cukor, vajce, štipku soli a vymiesime hladké cesto.Cesto prikryjeme a necháme na teplom mieste nakysnúť..

2. Krok

Nakysnuté cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu a roztiahneme na vymastený plech..

3. Krok

pripravíme si plnky. Najskôr makovú .. Do hrnca si dáme mlieko, maslo a krupicu a na miernom plameni zahrievame kým nám zmes nezhustne..(asi 5 minút)

4. Krok

potom pridáme mletý mak, cukor, vajce , rum a škoricu..zamiešame a necháme vychladnúť.

5. Krok

Tvarohovú plnku pripravíme tak že vyšľaháme tvaroh s mliekom, so žĺtkom a s oboma cukrami..Bielká vyšľaháme zvlášť so štipkou soli a vmiešame do tvarohu.

6. Krok

Džemovú plnku pripravíme len vymiešaním džemu s trochou rumu.

7. Krok

Posýpku pripravíme tak, že si zamiešame suché prísady a nakoniec vmiešame mäkké maslo..

8. Krok

Na vykysnuté cesto dávame po lyžiciach striedavo plnky..Nakoniec koláč posypeme drobenkou..

9. Krok

Koláčik necháme ešte 15 minút kysnúť na plechu a potom ho vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme ho 25 - 30 minút..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

508 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.