Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Sladká orechová roláda s banánovým prekvapením

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Sladká orechová roláda s banánovým prekvapením
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Sladká orechová roláda s banánovým prekvapením Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak máte chuť na niečo jemné, nadýchané a s trochou ovocnej sviežosti, táto orechová roláda vás určite nesklame. V strede sa ukrýva banán ako milé prekvapenie a celú túto dobrotu zahaľuje krémová vrstva s mascarpone, ktorá doslova mizne na jazyku. Výborne sa hodí k popoludňajšej káve alebo ako sladká bodka po obede.

reklama:

Suroviny

  • Na cesto:
  • 5 vajec
  • 5 lyžíc kryštálového cukru
  • 5 lyžíc polohrubej múky
  • 5 lyžíc horúcej vody
  • 5 lyžíc mletých vlašských orechov
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • 2 až 3 zrelé banány
  • Na krém:
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžička stužovača
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • Práškový cukor podľa toho, ako sladké to máte radi
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začnite tým, že si vajcia vyšľaháte s cukrom do bledej nadýchanej peny. Do tejto hmoty potom tenkým prúdom prilievajte horúcu vodu a ďalej šľahajte, kým všetko krásne nespojí.

2. Krok

V druhej miske si zmiešajte múku s práškom do pečiva a s mletými orechmi. Túto sypkú zmes potom opatrne zapracujte do vajíčkovej peny. Cesto rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie a šup s ním do vyhriatej rúry. Pečie sa krátko – pri 180 °C približne 12 až 15 minút.

3. Krok

Ešte horúci plát cesta hneď po upečení opatrne zatočte aj s papierom do rolády a nechajte ho celkom vychladnúť. Takto si zachová pružnosť a nebude sa lámať.

4. Krok

Počas chladnutia si pripravíte krém – mascarpone a šľahačku si dajte do misky (ideálne aby mali rovnakú teplotu, najlepšie studené z chladničky) a najskôr šľahajte pomaly, až kým sa krém nespojí. Potom pridajte stužovač, vanilkový cukor a trochu práškového cukru podľa vlastnej chuti. Zvýšte rýchlosť a vyšľahajte do pevnej a krémovej konzistencie.

5. Krok

Vychladnutý korpus opatrne rozviňte, odstráňte papier a rozotrite väčšinu krému po celej ploche. Na jeden okraj položte celé banány a potom opäť zrolujte, tentoraz už napevno a bez papiera.

6. Krok

Zvyšok krému použite na potretie vrchnej časti rolády. Ak chcete, môžete ju ešte dozdobiť – posypte nasekanými orechmi, čokoládovými hoblinkami alebo čímkoľvek, čo máte radi.

7. Krok

Pred podávaním dajte roládu aspoň na pár hodín do chladničky, aby sa chute spojili a krém pekne stuhol.

reklama:

Roláda vyzerá efektné aj na reze – vďaka banánu v strede – takže ak čakáte návštevu, rozhodne s ňou zabodujete. A pritom je to celkom jednoduchý dezert, ktorý zvládnete aj bez cukrárskeho diplomu.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

21 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.