Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Sladká valentínska pochúťka: Nadýchané domáce donuty

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Sladká valentínska pochúťka: Nadýchané domáce donuty
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Sladká valentínska pochúťka: Nadýchané domáce donuty Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 24
  • Čas Prípravy: 45min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 0min

Hovorí sa, že láska prechádza žalúdkom, a ak chcete na Valentína potešiť svojho partnera niečím výnimočným, tieto domáce donuty sú perfektnou voľbou! Sú ľahučké, jemne sladké a v kombinácii s bielou čokoládou a jahodami vytvoria nezabudnuteľný chuťový zážitok. Navyše, ich príprava je oveľa jednoduchšia, než by ste si mohli myslieť.

reklama:

Suroviny

  • 500 g hladkej múky
  • 10 g soli
  • 10 g sušeného droždia
  • 60 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 125 ml vlažnej vody
  • 125 g zmäknutého masla
  • Na vyprážanie:
  • 1 hrnček rastlinného oleja
  • Na zdobenie:
  • 1 tabuľka bielej čokolády
  • 1 lyžička kokosového oleja
  • Hrsť lyofilizovaných jahôd (sušených mrazom)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V mise zmiešajte múku, cukor, soľ a sušené droždie. Pridajte vajíčka a postupne prilievajte vlažnú vodu. Cesto dôkladne miesite aspoň 8 minút, aby bolo pekne elastické.

2. Krok

Pridajte do cesta maslo a hneťte ďalších 5 minút, kým sa úplne zapracuje a cesto bude hladké. Potom ho vložte do jemne naolejovanej misy, prikryte utierkou a nechajte na teplom mieste kysnúť približne 2 hodiny.

3. Krok

Keď cesto zdvojnásobí svoj objem, rozdeľte ho na 24 rovnakých častí. Každý kúsok najprv vytvarujte do guľky a následne do nej prstom alebo menším vykrajovačom urobte otvor. Hotové donuty nechajte ešte 20 minút odpočívať pod utierkou.

4. Krok

V hrnci rozohrejte olej na 175 °C. Donuty opatrne vkladajte do oleja a smažte z každej strany približne 2,5 minúty, kým nebudú krásne zlatisté. Po vypražení ich položte na papierové utierky, ktoré absorbujú prebytočný tuk.

5. Krok

Bielu čokoládu rozpustite spolu s kokosovým olejom vo vodnom kúpeli. Hotové donuty ponorte do čokoládovej polevy a posypte kúskami lyofilizovaných jahôd. Nechajte čokoládu stuhnúť a podávajte.

reklama:

Tieto donuty nie sú len krásne na pohľad, ale aj dokonale lahodné. Ich nadýchaná štruktúra, jemná sladkosť bielej čokolády a osviežujúca chuť jahôd vytvárajú neodolateľnú kombináciu. Pripravte ich pre svojich blízkych a spríjemnite si sviatok lásky niečím výnimočným.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

13 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.