Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Sladké a dokonale jemné maslové lúpačky

reklama:
Sladké a dokonale jemné maslové lúpačky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Sladké a dokonale jemné maslové lúpačky Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Pocit vône čerstvo upečeného cesta nás vždy zavedie späť k spomienkam na detstvo, kedy sme trávili čas u našich starých rodičov. Kúsok teplého pečiva s maslom je lahodná pochúťka, ktorá nás neustále láka a nikdy nám neprestane chutiť.

reklama:

Suroviny

  • 300 g špaldovej múky
  • 200 g polohrubej múky
  • 60 g cukru
  • 50 g masla (zmäknutého)
  • 21 g čerstvého droždia (polovica kocky)
  • 1 hrnček vlažného mlieka
  • štipka soli
  • 1 vajce
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava kvásku: Začneme tým, že pripravíme kvások. Droždie rozdrobíme do misky, pridáme cukor, vlejeme vlažné mlieko a všetko dobre premiešame. Necháme kvások asi 10–15 minút postáť na teplom mieste, aby začal pracovať.

2. Krok

Miesenie cesta: Keď kvások začne bublinkovať, pridáme k nemu obe múky, maslo, cukor a štipku soli. Všetko dobre premiešame a začneme miesiť, až kým nezískame hladké cesto, ktoré sa nebude lepiť na ruky. Cesto necháme opäť odpočívať na teplom mieste, kde bude vykysnuté za približne 1 hodinu.

3. Krok

Po vykysnutí cesta si pripravíme plech a potrieme ho tukom. Rúru predhrejeme na 180 °C. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti, z ktorých každú vyvaľkáme do tvaru kruhu. Tento kruh nakrájame na 6 rovnakých trojuholníkov. Každý trojuholník začneme rolovať od širšej strany k špičke, pričom ich jemne zrolujeme do tvaru lúpačiek

4. Krok

Dokončenie kysnutia a pečenie: Uložíme pripravené lúpačky na plech a necháme ich ešte asi pol hodiny kynúť. Pred vložením do rúry ich potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C približne 15–18 minút do zlatista

5. Krok

Po upečení môžeme ešte posypať lúpačky práškovým cukrom, aby mali na povrchu krásny lesk a sladkú chuť.

reklama:

Tento recept na sladké maslové pečivo je ideálny pre každú príležitosť. Svojou nadýchanosťou a jemnosťou osloví každého, kto ho ochutná. Zaručene sa stane obľúbeným spoločníkom pri raňajkách alebo popoobednej káve.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

19 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.