- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- cupcakes
- Sladké cupcakes s Pikao krémom
Sladké cupcakes s Pikao krémom
- Kusov: 12
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 0min
Pikao je tradičná sladká dobrota, ktorú si mnohí z nás pamätajú z detských čias. Sladké zahustené mlieko v tube si aj dnes užíva veľkú obľubu. Skúste ho pridať do krému na vanilkové cupcakes a vychutnajte si jeho jedinečnú chuť. Určite si na ňom pochutná celá rodina.
Suroviny
- Cesto:
- 200 g hladkej múky
- 30 g polohrubej múky
- 90 g kryštálového cukru
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
- Kôra z 1/2 citróna
- 60 g roztopeného masla
- 180 ml mlieka
- 2 vajcia veľkosti M
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- Krém:
- 250 g plnotučného tvarohu (v miske)
- 200 g kyslej smotany (30 %)
- 125 g masla izbovej teploty
- 80-90 g Pikaa
- 2 čajové lyžičky kakaa
- Práškový cukor (podľa chuti)
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejte na 170 °C a pripravte formu na muffiny s papierovými košíčkami.
2. Krok
V miske zmiešajte suché ingrediencie a pridajte nastrúhanú kôru z umytého citróna.
3. Krok
V hrnčeku rozpustite maslo, ochlaďte ho pridaním mlieka a rozšľahajte vajcia.
4. Krok
Zmes nalejte do múčnej zmesi, pridajte vanilkový extrakt a všetko dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
5. Krok
Pomocou lyžice naplňte košíčky pripraveným cestom. Vložte ich do predhriatej rúry a pečte 20-25 minút (v závislosti od vašej rúry). Upečenosť skontrolujte špajľou – ak je po vpichnutí suchá, sú hotové.
6. Krok
Upečené korpusy nechajte úplne vychladnúť. Medzitým pripravte krém. V mixovacej mise spojte tvaroh, kyslú smotanu, maslo, kakao a Pikao. Všetko dobre vyšľahajte, kým nebude zmes hladká a krémová. Potom ju preneste do cukrárskeho sáčku s ozdobnou špičkou a aplikujte na vychladnuté korpusy. Môžete ich dozdobiť podľa vlastného uváženia. Nechajte vychladnúť a servírujte.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
17 videní