Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Sladký hit z kuchyne: Čokoládovo-banánový bochník, ktorý si zamilujete

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Sladký hit z kuchyne: Čokoládovo-banánový bochník, ktorý si zamilujete
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Sladký hit z kuchyne: Čokoládovo-banánový bochník, ktorý si zamilujete Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 1:10 hod
  • Hotové Za: 0min

Ak ste fanúšikom kombinácie banánov a čokolády, máme pre vás recept, ktorý si získa čestné miesto vo vašej zbierke. Predstavte si niečo medzi vláčnym banánovým koláčom a poctivými brownies – jeden kúsok nebude stačiť. Navyše, jeho príprava je jednoduchšia, než by ste čakali.

reklama:

Suroviny

  • 3 veľmi zrelé banány
  • 110 g masla
  • 40 g kvalitného kakaového prášku
  • 120 g kryštálového cukru
  • 200 g kyslej smotany
  • 1 celé vajce
  • 150 g hladkej pšeničnej múky
  • 1 lyžičku vanilkového cukru
  • Štipku soli
  • Štipku jedlej sódy
  • 1 lyžičku prášku do pečiva
  • 60 g čokoládových kúskov alebo čočiek
  • Trochu masla a hrubej múky na formu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Maslo dajte do menšej misky a nechajte ho krátko roztopiť v mikrovlnke (stačí pol minúty). Kým je ešte teplé, primiešajte kakao – vznikne hustá, tmavá pasta, ktorá bude základom chlebíka.

2. Krok

Banány ošúpte a popučte – najlepšie pučidlom na zemiaky alebo obyčajnou vidličkou. Čím prezretejšie, tým lepšie. Primiešajte ich k maslovo-kakaovej zmesi. Potom postupne pridajte cukor, vajce a kyslú smotanu. Všetko premiešajte, kým nevznikne jednotná hmota.

3. Krok

Do inej misy preosejte múku a zmiešajte ju so soľou, práškom do pečiva a jedlou sódou. Potom ju po častiach vmiešavajte do tekutej banánovej zmesi.

4. Krok

Z celkového množstva čokoládových čočiek odložte tretinu bokom, zvyšok vmiešajte do cesta. Tie odložené použijete neskôr na posypanie vrchu.

5. Krok

Formu na chlebík dôkladne vymažte maslom a vysypte hrubou múkou. Cesto vlejte dovnútra a povrch rovnomerne posypte zvyšnou čokoládou. Rúru predhrejte na 190 °C – pečte 10 minút pri tejto teplote, potom znížte na 170 °C a pokračujte približne hodinu.

6. Krok

Zapichnite do stredu špajdľu – ak ju vytiahnete suchú, chlebík je upečený. Nechajte ho ešte chvíľu vo forme, potom ho opatrne vyklopte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.

reklama:

Tento chlebík je skvelý len tak – ku káve, čaju alebo ako sladký olovrant. Ale ak ho chcete posunúť ešte o level vyššie, skúste ho podávať s kopčekom zmrzliny alebo lyžičkou gréckeho jogurtu. Vďaka banánom zostáva vláčny aj niekoľko dní, takže ho môžete pripraviť pokojne vopred.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

59 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.