Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Sladký hruškový závin s čokoládovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Sladký hruškový závin s čokoládovým krémom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Sladký hruškový závin s čokoládovým krémom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte jednoduchý, no efektný dezert, tento hruškový závin je výbornou voľbou. Kombinácia čerstvých hrušiek, voňavého vanilkového cukru a jemného čokoládového pudingu zabalená do chrumkavého lístkového cesta vytvorí pochúťku, ktorá sa skvelo hodí na víkendové posedenie s rodinou aj na bežné popoludnie ku káve.

reklama:

Suroviny

  • 4 zrelé hrušky
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 400 ml mlieka
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 1 žĺtok do náplne
  • 1 balíček čokoládového pudingového prášku
  • 1 balenie lístkového cesta (cca 275 g)
  • trochu hladkej múky na vaľkanie
  • 1 žĺtok na potretie závinu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava ovocia – hrušky ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky. Prisypeme jeden balíček vanilkového cukru a krátko povaríme – len pár minút, aby hrušky zostali pevné a nerozvarili sa.

2. Krok

Pudingový krém – z mlieka, pudingového prášku, kryštálového cukru, druhého balíčka vanilkového cukru a jedného žĺtka uvaríme hustý puding. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť.

3. Krok

Príprava cesta – rúru predhrejeme na 180 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme do obdĺžnika.

4. Krok

Plnenie – na vyvaľkané cesto rozotrieme puding a rovnomerne rozložíme hrušky.

5. Krok

Rolovanie a pečenie – cesto zvinieme z dlhšej strany, prenesieme na plech a potrieme rozšľahaným žĺtkom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 15–20 minút, kým povrch krásne nezhnedne.

6. Krok

Dokončenie – upečený závin necháme úplne vychladnúť a pred podávaním ho môžeme posypať jemnou vrstvou práškového cukru.

reklama:

Tento dezert je skvelým tipom, keď chcete pripraviť niečo rýchle, ale zároveň efektné – stačí lístkové cesto, pár bežných surovín a za pol hodinu máte na stole sladký klenot.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

14 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.