- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Sladký hruškový závin s čokoládovým krémom
Sladký hruškový závin s čokoládovým krémom

- Kusov: 1
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Ak hľadáte jednoduchý, no efektný dezert, tento hruškový závin je výbornou voľbou. Kombinácia čerstvých hrušiek, voňavého vanilkového cukru a jemného čokoládového pudingu zabalená do chrumkavého lístkového cesta vytvorí pochúťku, ktorá sa skvelo hodí na víkendové posedenie s rodinou aj na bežné popoludnie ku káve.
Suroviny
- 4 zrelé hrušky
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 400 ml mlieka
- 2 lyžice kryštálového cukru
- 1 žĺtok do náplne
- 1 balíček čokoládového pudingového prášku
- 1 balenie lístkového cesta (cca 275 g)
- trochu hladkej múky na vaľkanie
- 1 žĺtok na potretie závinu
Postup prípravy
1. Krok
Príprava ovocia – hrušky ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky. Prisypeme jeden balíček vanilkového cukru a krátko povaríme – len pár minút, aby hrušky zostali pevné a nerozvarili sa.
2. Krok
Pudingový krém – z mlieka, pudingového prášku, kryštálového cukru, druhého balíčka vanilkového cukru a jedného žĺtka uvaríme hustý puding. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť.
3. Krok
Príprava cesta – rúru predhrejeme na 180 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme do obdĺžnika.
4. Krok
Plnenie – na vyvaľkané cesto rozotrieme puding a rovnomerne rozložíme hrušky.
5. Krok
Rolovanie a pečenie – cesto zvinieme z dlhšej strany, prenesieme na plech a potrieme rozšľahaným žĺtkom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 15–20 minút, kým povrch krásne nezhnedne.
6. Krok
Dokončenie – upečený závin necháme úplne vychladnúť a pred podávaním ho môžeme posypať jemnou vrstvou práškového cukru.
Tento dezert je skvelým tipom, keď chcete pripraviť niečo rýchle, ale zároveň efektné – stačí lístkové cesto, pár bežných surovín a za pol hodinu máte na stole sladký klenot.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
14 videní