Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Slané kysnuté buchty plnené bryndzou, slaninou a cibuľou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Slané kysnuté buchty plnené bryndzou, slaninou a cibuľou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Slané kysnuté buchty plnené bryndzou, slaninou a cibuľou Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 14
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 0min

Zabudnite na klasické sladké buchty – tieto nadýchané kúsky skrývajú poriadnu dávku výraznej chute. Slanina, cibuľa, bryndza a tvaroh tvoria dokonalé spojenie, ktoré zaručene ulahodí každému milovníkovi slovenských chutí. Ak máte radi domáce pečivo, ktoré zasýti a zároveň prekvapí, táto slaná verzia buchiet je pre vás ako stvorená.

reklama:

Suroviny

  • Na cesto:
  • 160 ml vlažného mlieka
  • 15 g čerstvého droždia
  • polovica lyžičky kryštálového cukru
  • 300 g hladkej múky
  • 50 g masla
  • 1 žĺtok
  • 1 lyžička soli
  • Na plnku:
  • 150 g údenej anglickej slaniny
  • 1 lyžička masti (ideálne bravčovej)
  • 1/2 klasickej cibule
  • 1 jarná cibuľka
  • 120 g ovčej bryndze
  • 60 g polotučného tvarohu
  • štipka soli
  • mleté čierne korenie podľa chuti
  • Na potretie:
  • 30 g roztopeného masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vlažné mlieko rozdeľte – štvrtinu nalejte do misky k rozmrvenému droždiu. Prisypte trochu cukru a zamiešajte spolu s lyžicou múky. Nechajte kvások 15 minút kysnúť prikrytý utierkou.

2. Krok

Do zvyšku mlieka pridajte kocky masla a krátko zohrejte, aby sa maslo rozpustilo. Zmes nechajte mierne vychladnúť.

3. Krok

V mise zmiešajte múku so soľou. Pridajte kvások, mliečnu zmes a žĺtok. Vymiesite hladké, pružné cesto, ktoré necháte kysnúť zakryté asi hodinu.

4. Krok

Kým cesto kysne, pripravte si plnku. Slaninu nakrájajte na drobno a opečte ju na masti spolu s najemno nasekanou cibuľou. Restujte pri miernej teplote asi 5 minút. Potom vmiešajte nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku, bryndzu, tvaroh a dochuťte soľou a korením.

5. Krok

Nakysnuté cesto krátko prepracujte a rozdeľte na 12–14 rovnakých častí. Z každého kúsku vytvorte placku, vložte do stredu lyžičku plnky a starostlivo uzavrite do tvaru guľky.

6. Krok

Každú buchtu natrite rozpusteným maslom zo všetkých strán a poukladajte ich do formy alebo plechu vedľa seba. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 45 minút, kým povrch nezíska zlatistý nádych.

reklama:

Tieto buchty sú výborné aj na druhý deň – stačí ich na chvíľu zohriať v rúre alebo panvici. Skvelo sa hodia k polievke, ako netradičné pohostenie pre návštevu, alebo len tak, keď máte chuť na niečo domáce, výdatné a slané.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

61 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.