Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Slané syrové zvitky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Slane syrove zvitky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
femina.hu
  • Kusov: 14
  • Porcií: 14
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 45min
reklama:

Suroviny

  • 1 balík mrazeného lístkového cesta
  • 100 g tvrdého syra
  • 1 dcl kyslej smotany
  • 1 žĺtok
  • Na vrch:
  • 50 g strúhaného syra
  • sézam
  • soľ
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Ak je to potrebné, cesto rozmrazte, ale za žiadnych okolností ho nedávajte do mikrovlnnej rúry, pretože potom nebude pekne listovať. Ak nie je zmrazené, stačí ho z chladničky vybrať desať minút pred spracovaním. Cesto vyvaľkajte na dva až tri milimetre a nakrájajte ho na trojuholníky podobnej veľkosti.

2. Krok

Na každý trojuholník dajte malý kúsok syra. Cesto zvinieme do tvaru croissantu a potrieme zmesou žĺtka a kyslej smotany. Vrch posypeme sezamom, soľou a strúhaným syrom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180°C asi 10 - 15 minút do zlatožlta.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1666 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.