Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Slané zemiakové záviny so šampiňónmi

Kuchyňa:
Náročnosť: ,
reklama:
Slané zemiakové záviny so šampiňónmi
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Slané zemiakové záviny so šampiňónmi Foto: shutterstock.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 0min

Záviny sa dajú pripraviť na sladko aj na slano. Pre tých, ktorí preferujú slané varianty, je tu recept, ktorý stojí za vyskúšanie. Do listového cesta zabaliť zemiaky so šampiňónmi alebo sušenými hubami a upečte ich ako tradičné záviny.

reklama:

Suroviny

  • 275 g lístkového cesta (1 balenie)
  • 4 väčšie zemiaky, uvarené
  • 1 väčšia cibuľa
  • 1 lyžica masti
  • 400 g čerstvých šampiňónov (prípadne hrsť sušených húb)
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • mletý kmín
  • 3 vajcia
  • celý kmín na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si uvarené zemiaky nakrájajte na malé kocky a vložte ich do misy. Na panvici rozpustite masť a na ňom osmažte nakrájanú cibuľu do zlatista. Potom pridajte nakrájané šampiňóny a orestujte ich, kým nezmäknú. Ak nemáte čerstvé, môžete použiť aj sušené, ktoré predtým namočte do vody.

2. Krok

Osmaženú cibuľu so šampiňónmi pridajte k zemiakom, ochuťte soľou, mletým čiernym korením a kmínom. Pridajte 2 vajcia a všetko dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.

3. Krok

Na rozvaľkané lístkové cesto rozložte pripravenú zmes, podobne ako pri tradičnom jablkovom závine. Po naplnení zrolujte cesto a pevne uzavrite.

4. Krok

Povrch závinu potrite rozšľahaným vajcom a posypte celým kmínom. Pečte v predhriatej rúre pri teplote 170 °C približne 1 hodinu, kým nebude cesto zlatisté a chrumkavé. Záviny sú výborné podávané teplé aj studené.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

16 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.