Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Slaný cuketový koláč so slaninou a bylinkami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Cuketovy kolac.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • 100 g anglickej slaniny
  • 1 cibuľa
  • 2 cukety
  • 2 mrkvy
  • 100 g čedaru
  • 5 vajec
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 1 lyžička soli
  • mleté čierne korenie
  • čerstvý tymián
  • petržlenová vňať
  • 4 plátky masla
  • Na vymazanie pekáčika:
  • 3 lyžice oleja
  • strúhanka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Slaninu nakrájajte na kocky a opekajte ju na panvici, až pustí trochu tuku, nemala by byť úplne chrumkavá. Do panvice pridajte cibuľu nakrájanú nadrobno (môžete pridať ešte kvapku oleja), osoľte, okoreňte a opečte ju dosklovita. Odstavte a nechajte chvíľu vychladnúť.

2. Krok

Dve stredne veľké cukety (asi 20 cm) nastrúhajte na hrubom strúhadle, mladšie kúsky zo záhradky nemusíte lúpať. Vložte ich do sitka, zľahka posoľte a nechajte chvíľu vykvapkať prebytočnú tekutinu.

3. Krok

Pekáčik vymažte olejom, vysypte strúhankou a predhrejte rúru na 170 °C. Do veľkej misy nastrúhajte očistenú mrkvu a syr . Pridajte odkvapkanú a vyžmýkanú cuketu a cibuľu so slaninou. K zelenine pridajte vajcia, olej, nasekané bylinky, štipku korenia a soľ a dôkladne premiešajte.

4. Krok

Do misy nakoniec preosejte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Ešte raz dôkladne premiešajte lyžicou, nech sa všetka múka dobre prevlhčí a kúsky zeleniny sa v ceste rovnomerne rozptýlia. Cesto preložte do pekáča, urovnajte a na povrch rozložte plátky masla .

5. Krok

Pečte v predhriatej rúre 45–50 minút, až povrch spevní a zozlatne. Podávajte so zeleninovým šalátom ako ľahkú večeru alebo jednoducho k mäsu ako výdatnú prílohu. Tento koláč je vynikajúci teplý hneď po upečení, ale aj vlažný.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(2 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1294 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.