- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Slaný cuketový koláč so slaninou a bylinkami
Slaný cuketový koláč so slaninou a bylinkami
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- 100 g anglickej slaniny
- 1 cibuľa
- 2 cukety
- 2 mrkvy
- 100 g čedaru
- 5 vajec
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 hrnček hladkej múky
- 2 lyžičky kypriaceho prášku
- 1 lyžička soli
- mleté čierne korenie
- čerstvý tymián
- petržlenová vňať
- 4 plátky masla
- Na vymazanie pekáčika:
- 3 lyžice oleja
- strúhanka
Postup prípravy
1. Krok
Slaninu nakrájajte na kocky a opekajte ju na panvici, až pustí trochu tuku, nemala by byť úplne chrumkavá. Do panvice pridajte cibuľu nakrájanú nadrobno (môžete pridať ešte kvapku oleja), osoľte, okoreňte a opečte ju dosklovita. Odstavte a nechajte chvíľu vychladnúť.
2. Krok
Dve stredne veľké cukety (asi 20 cm) nastrúhajte na hrubom strúhadle, mladšie kúsky zo záhradky nemusíte lúpať. Vložte ich do sitka, zľahka posoľte a nechajte chvíľu vykvapkať prebytočnú tekutinu.
3. Krok
Pekáčik vymažte olejom, vysypte strúhankou a predhrejte rúru na 170 °C. Do veľkej misy nastrúhajte očistenú mrkvu a syr . Pridajte odkvapkanú a vyžmýkanú cuketu a cibuľu so slaninou. K zelenine pridajte vajcia, olej, nasekané bylinky, štipku korenia a soľ a dôkladne premiešajte.
4. Krok
Do misy nakoniec preosejte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Ešte raz dôkladne premiešajte lyžicou, nech sa všetka múka dobre prevlhčí a kúsky zeleniny sa v ceste rovnomerne rozptýlia. Cesto preložte do pekáča, urovnajte a na povrch rozložte plátky masla .
5. Krok
Pečte v predhriatej rúre 45–50 minút, až povrch spevní a zozlatne. Podávajte so zeleninovým šalátom ako ľahkú večeru alebo jednoducho k mäsu ako výdatnú prílohu. Tento koláč je vynikajúci teplý hneď po upečení, ale aj vlažný.
Priemerné hodnotenie receptu
(2 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1126 videní