Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Slaný karamelový likér

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Slaný karamelový likér
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Slaný karamelový likér Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Slaný karamel si získal obľubu ako v cukrovinkách, tak aj v rôznych nápojoch, kde jeho nezameniteľná chuť dodáva jedinečný zážitok. Tento jednoduchý recept na likér, ktorý nevyžaduje vajíčka, je ideálny ako darček alebo na vychutnanie počas sviatkov. Príprava je nenáročná, a výsledok je vynikajúci.

reklama:

Suroviny

  • Slaný karamel:
  • 1 hrnček cukru (môžete použiť aj hnedý)
  • 90 g masla (v izbovej teplote)
  • 100 ml smotany na šľahanie (v izbovej teplote)
  • Soľ podľa chuti
  • Likér:
  • 500 ml mlieka
  • 1 balenie karamelového pudingového prášku
  • 2 plechovky Salka (sladené kondenzované mlieko)
  • 3 poháre nesladeného mlieka Tatra Grand
  • 400 ml tmavého rumu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začneme so slaným karamelom. V hrnci s hrubým dnom roztopíme cukor, pričom ho neustále miešame, aby sa nepálil. Keď cukor získa krásnu jantárovú farbu, pomaly pridáme maslo a stále miešame, kým sa nerozpustí. Následne pokračujeme v pridávaní masla, ale vždy počkáme, kým sa predchádzajúca dávka úplne rozpustí.

2. Krok

Keď je maslo v karamele úplne roztopené, pridáme smotanu a dôkladne premiešame. Karamel osolíme podľa vlastnej chuti a necháme ho vychladnúť. Skladujeme ho v chladničke.

3. Krok

Na prípravu likéru začneme varením pudingu. Z mlieka a pudingového prášku pripravíme hladký puding, ktorý následne ochladíme vo vodnom kúpeli, pričom ho pravidelne miešame.

4. Krok

Do vychladnutého pudingu postupne vmiešame pripravený slaný karamel. Nie je nutné pridať celý karamel, stačí asi tri štvrtiny, aby sa zachovala vyvážená chuť. Dobre zamiešame, aby nezostali žiadne hrudky.

5. Krok

Zmes pudingu a karamelu prelejeme do väčšej misy a za stáleho miešania postupne pridávame Salka a nesladené mlieko.

6. Krok

Na záver do zmesi pridáme rum a všetko dôkladne premiešame, aby sa zložky spojili do hladkého likéru.

7. Krok

Hotový likér nalievame do fliaš a uchovávame v chlade.

reklama:

Tento likér je ideálny pre sviatočné chvíle, či už ako darček alebo ako sladký nápoj pre seba. Kombinácia karamelu, rumu a jemného pudingového základu vytvára neodolateľný chuťový zážitok.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

16 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.