Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Slaný koláč s paradajkami, slaninkou a syrom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Slaný koláč s paradajkami, slaninkou a syrom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Slaný koláč s paradajkami, slaninkou a syrom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte jednoduchý a chutný recept na ľahký obed či rýchlu desiatu, tento slaný koláč s paradajkami, opečenou slaninou a syrom je skvelou voľbou. Dá sa pripraviť vopred, výborne chutí teplý aj studený a zasýti bez zbytočnej námahy.

reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 250 g hladkej múky
  • 2 lyžice jemne strúhaného parmezánu
  • 2 celé vajcia
  • 120 g studeného masla
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička sušeného tymianu
  • Plnka:
  • 300 g zrelých paradajok
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 150 g anglickej slaniny nakrájanej na plátky
  • 250 ml smotany na varenie
  • 150 g syra gouda (nastrúhaného)
  • 3 vajcia
  • 3 žĺtky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Formu na pečenie si pripravte tak, že ju vysteliete papierom na pečenie. Rúru si zapnite a rozohrejte na 190 °C, aby bola pripravená, keď ju budete potrebovať.

2. Krok

Cesto pripravíte zmiešaním hladkej múky s parmezánom, vajcami, maslom nakrájaným na kúsky, soľou a tymianom. Hmotu spracujte rukami alebo kuchynským robotom, kým nezískate hladké a kompaktné cesto.

3. Krok

Paradajky nakrájajte na tenké plátky. Slaninu si pokrájajte na rezance a na panvici bez tuku ju opečte dozlatista. Po opečení zlejte tuk, aby koláč nebol príliš mastný.

4. Krok

V samostatnej miske si pripravte vaječnú zmes: spojte smotanu s vajcami a žĺtkami, a všetko spolu dôkladne premiešajte metličkou.

5. Krok

Cesto vyvaľkajte na tenký kruh, ktorý preložíte do formy tak, aby zakryl aj okraje. Na dno rozložte plátky paradajok, ochuťte ich soľou a čiernym korením podľa chuti.

6. Krok

Na paradajky navrstvite opečenú slaninu a celé to zalejte pripravenou smotanovo-vaječnou zmesou.

7. Krok

Nakoniec povrch bohato posypte strúhanou goudou. Koláč pečte v predhriatej rúre približne 30 minút, kým nebude vrchná vrstva zlatistá a náplň pevná.

reklama:

Tento koláč je výborný teplý, podávaný s čerstvým šalátom, ale skvelo chutí aj po vychladnutí – ideálny na zabalenie do krabičky na cestu alebo ako súčasť studeného bufetu. Navyše, môžete ho ľahko obmieňať – napríklad pridaním cukety, špenátu alebo iného syra podľa chuti.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

4 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.