Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Slaný koláč s paradajkami, slaninkou a syrom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Slaný koláč s paradajkami, slaninkou a syrom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Slaný koláč s paradajkami, slaninkou a syrom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte jednoduchý a chutný recept na ľahký obed či rýchlu desiatu, tento slaný koláč s paradajkami, opečenou slaninou a syrom je skvelou voľbou. Dá sa pripraviť vopred, výborne chutí teplý aj studený a zasýti bez zbytočnej námahy.

reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 250 g hladkej múky
  • 2 lyžice jemne strúhaného parmezánu
  • 2 celé vajcia
  • 120 g studeného masla
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička sušeného tymianu
  • Plnka:
  • 300 g zrelých paradajok
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 150 g anglickej slaniny nakrájanej na plátky
  • 250 ml smotany na varenie
  • 150 g syra gouda (nastrúhaného)
  • 3 vajcia
  • 3 žĺtky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Formu na pečenie si pripravte tak, že ju vysteliete papierom na pečenie. Rúru si zapnite a rozohrejte na 190 °C, aby bola pripravená, keď ju budete potrebovať.

2. Krok

Cesto pripravíte zmiešaním hladkej múky s parmezánom, vajcami, maslom nakrájaným na kúsky, soľou a tymianom. Hmotu spracujte rukami alebo kuchynským robotom, kým nezískate hladké a kompaktné cesto.

3. Krok

Paradajky nakrájajte na tenké plátky. Slaninu si pokrájajte na rezance a na panvici bez tuku ju opečte dozlatista. Po opečení zlejte tuk, aby koláč nebol príliš mastný.

4. Krok

V samostatnej miske si pripravte vaječnú zmes: spojte smotanu s vajcami a žĺtkami, a všetko spolu dôkladne premiešajte metličkou.

5. Krok

Cesto vyvaľkajte na tenký kruh, ktorý preložíte do formy tak, aby zakryl aj okraje. Na dno rozložte plátky paradajok, ochuťte ich soľou a čiernym korením podľa chuti.

6. Krok

Na paradajky navrstvite opečenú slaninu a celé to zalejte pripravenou smotanovo-vaječnou zmesou.

7. Krok

Nakoniec povrch bohato posypte strúhanou goudou. Koláč pečte v predhriatej rúre približne 30 minút, kým nebude vrchná vrstva zlatistá a náplň pevná.

reklama:

Tento koláč je výborný teplý, podávaný s čerstvým šalátom, ale skvelo chutí aj po vychladnutí – ideálny na zabalenie do krabičky na cestu alebo ako súčasť studeného bufetu. Navyše, môžete ho ľahko obmieňať – napríklad pridaním cukety, špenátu alebo iného syra podľa chuti.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

57 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.