- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Slávnostné plnené kurča
Slávnostné plnené kurča

- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 1:30 hod
- Hotové Za: 1:40 hod



Suroviny
- Kura 1,5 kg - 1,7 kg
- 3 varené vajcia
- 3 lyžice kyslej smotany
- 2 lyžice rozpusteného masla
- plnka:
- 650 g mletého mäsa
- 200 g ananásu z konzervy
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 100 g syru čedar
- 2 vajcia
- 2 lyžice kečupu
- 4 lyžice strúhanky
- soľ a mleté čierne korenie
- marináda:
- 120 ml ananásovej šťavy
- 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
- mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Kurča si napoly vykostíme.Oddelíme chrbát s chrupavkou , vyberieme kosti z bokov ..Stehná a krídla zostanú na kurčati..
2. Krok
Vyrobíme si marinádu zmiešaním ananásovej šťavy, sójovej omáčky a čierneho korenia, namočíme do nej kurča a necháme pár hodín marinovať.(najlepšie cez noc)
3. Krok
Zmiešame si všetky zložky na plnku, cibuľu nakrájame na drobno a mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle..Takisto nastrúhame aj syr..Všetko zmiešame dohromady a ochutíme soľou a mletým čiernym korením..Plnkou naplníme kurča a do stredu dáme uvarené vajcia na tvrdo.Kožu zašijeme aby sa nám kura zas dalo dokopy ..
4. Krok
Kura osušíme ešte papierovou utierkou po povrchu a osolíme ho poradne..Potom ho potrieme kyslou smotanou a dáme ho do predhriatej rúry na 180°C a pečieme ho 1,5 hodiny.
5. Krok
Po polhodine pečenia kura zas potrieme smotanou.Pred dopečením ho podlejeme rozpusteným maslom a prelejeme výpekom.Pečieme dozlatista ..po upečení necháme ešte 10 - 15 minút odstáť a potom porcujeme..podávame aj s nakrájanou plnkou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2344 videní