Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Slimáky s bešamelovou omáčkou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Slimaky s besamelovou omackou.jpg
6
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
menunedeli.ru
  • Kusov: 25
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 500 g lístkového cesta
  • 100 g salámy podľa chuti
  • 30 g masla
  • 30 g hladkej múky
  • 400 ml mlieka
  • 100 g tvrdého syra
  • 1 vajce
  • petržlenová vňať
  • soľ podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Syr nastrúhame na jemnom strúhadle. Rozmrazte lístkové cesto. Petržlenovú vňať opláchneme, osušíme a nakrájame nadrobno. Použijeme salámu nakrájanú na tenké plátky.. Môžete použiť šunku, , liptovskú salámu ale aj suchá saláma alebo slanina sú vhodné..

2. Krok

Pripravte bešamelovú omáčku. Na strednom ohni rozpustíme na panvici maslo. Pridajte do masla múku. Za stáleho miešania ju zľahka opečieme. Múka bude spočiatku žltá od masla, ale potom zbeleje. Zaberie vám to asi 1,5 - 2 minúty. Po častiach za stáleho miešania metličkou prilievame mlieko. Ak pridáte všetko mlieko naraz, môžu sa vytvárať hrudky. Omáčku za stáleho miešania trochu povaríme. Po 2 - 3 minútach začne omáčka hustnúť. Hneď ako zhustne na konzistenciu kyslej smotany, vypnite oheň. Podľa chuti dochutíme soľou (asi 0,5 ČL) a korením. Pridáme strúhaný syr a všetko premiešame. Omáčku preložíme do misy a odstavíme. Mala by trochu vychladnúť.

3. Krok

Zapnite rúru, aby sa predhriala na 200 °C. Plech prikryte papierom na pečenie. Pracovnú plochu zľahka posypte múkou. Lístkové cesto zľahka vyvaľkajte na obdĺžnik asi 35 * 25 cm. Hrúbka cesta by mala byť asi 4 - 5 mm.

4. Krok

Cesto potrieme bešamelovou omáčkou. Vrch posypeme petržlenovou vňaťou. Salámu položte na cesto v dvoch radoch.

5. Krok

Cesto stočíme do rolády. Nakrájajte na 1,5 cm kúsky a poukladáme na plech. Vzdialenosť medzi slimákmi by mala byť minimálne 2 - 3 cm. Počas pečenia rastú na objeme. Na potieranie potrebujeme len žĺtok. Zmiešajte ho s 2 lyžicami mlieka a potrite štetcom povrch každého slimáka.

6. Krok

Slimáky pečieme na 200 °C vo vyhriatej rúre. Doba pečenia 15-20 minút, podľa výkonu rúry. Upečené by mali byť krásne zlatohnedé. Slimáky s bešamelovou omáčkou sú hotové. Dobrú chuť!

reklama:

1 2.jpg
menunedeli.ru
2 2.jpg
menunedeli.ru
3 2.jpg
menunedeli.ru
4 2.jpg
menunedeli.ru
5 2.jpg
menunedeli.ru

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

483 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.