- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Slimáky z medvedieho cesnaku s bylinkovým šalátom
Slimáky z medvedieho cesnaku s bylinkovým šalátom

- Kusov: 20
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Slimáky :
- 300 g hladkej múky
- 1/2 kocky kvasníc
- štipka soli
- 3 lyžice oleja
- 125 ml mlieka
- 1 strúčik cesnaku
- 2 hrste medvedieho cesnaku
- 100 g nízkotučného tvarohu
- 1 vajce
- 1 žĺtok
- trochu nastrúhaného syra
- Bylinkový šalát :
- 1 rímsky šalát
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžice vínneho octu
- 1 lyžička horčice
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička cukru
- štipka soli
- 1 hrsť medvedieho cesnaku
- 1 hrsť pažítky
- 1 hrsť bazalky
- 1 hrsť petržlenovej vňate
Postup prípravy
1. Krok
Z 250 g múky, rozdrobeného droždia, 1 lyžičky soli, oleja a mlieka pripravíme kvások. Prikryjeme a necháme kysnúť asi 60 minút. Olúpte strúčik cesnaku. Zmiešajte s medvedím cesnakom, tvarohom, vajcom, 50 g múky, soľou a korením v mixéri, kým nezískate jemnú pastu.
2. Krok
Cesto rozvaľkáme na obdĺžnik a potrieme pastou z medvedieho cesnaku. Z kratšej strany zvinieme a nakrájame na plátky hrubé asi 1,5 cm. Uložím na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme na teplom mieste kysnúť asi 0,5 hodiny. Rúru predhrejeme na 200°C (horkovzdušná na 180 stupňov). Žĺtka vymiešame s 1 polievkovou lyžicou mlieka, potrieme ním slimáky a posypeme syrom. Pečieme v rúre asi 20 minút.
3. Krok
Bylinky očistite a umyte, osušte a natrhajte na kúsky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame. Oboje zmiešame s octom, horčicou, olejom, 1 štipkou cukru, soľou a korením. Zmiešajte s bylinkami.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
17 videní