Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Slivkové gule so strúhankou

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Slivkove gule zo zemiakoveho cesta.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 6
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 500 g zemiakov uvarených v šupe
  • 30 g masla
  • 2 žĺtky
  • 60 g hrubej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 6 kociek cukru
  • 6 veľkých sliviek
  • 2 lyžice masla
  • 70 g strúhanky
  • 2 lyžice práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na prípravu chutných slivkových knedlí zo zemikového cesta priveďte do varu hrniec s vodou. Zemiaky ošúpeme, prekrojíme na polovice a podľa veľkosti uvaríme vo vriacej vode asi 15 minút. Môžete ich popichať vidličkou, aby ste skontrolovali, či sú uvarené do mäkka.

2. Krok

Horúce zemiaky scedíme na sitku a na jemno ich nastrúhame. Pridajte maslo na kúsky a žĺtky a všetko dobre premiešajte. Potom vmiešame múku, štipku soli a vanilkový cukor. Cesto necháme vychladnúť asi 15 minút.

3. Krok

Medzitým umyte slivky a osušte ich kuchynským papierom. Rozrežte ich a odstráňte kôstku. Do každej slivky vtlačíme kocku cukru.

4. Krok

Zemiakové cesto rozdelíme na cca 6 častí. Každú porciu mierne zarovnajte a vložte do nej slivku. Cesto dobre utesnite a vytvarujte z neho guľu.

5. Krok

Vo veľkom hrnci priveďte do varu vodu. Knedle opatrne vložíme do vriacej vody na strednom ohni a necháme ich variť asi 12 minút.

6. Krok

Na mrveničku rozpustíme na panvici maslo. Pridáme strúhanku a cukor a opražíme do zlatista.

7. Krok

Slivkové knedle vyberieme naberačkou z vody, scedíme a obalíme v strúhanke. Kto má rád, môže si ich posypať práškovým cukrom , alebo preliať ešte rozpusteným maslom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

135 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.