- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezert
- Slivkové gule so strúhankou
Slivkové gule so strúhankou
- Kusov: 6
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 500 g zemiakov uvarených v šupe
- 30 g masla
- 2 žĺtky
- 60 g hrubej múky
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- 6 kociek cukru
- 6 veľkých sliviek
- 2 lyžice masla
- 70 g strúhanky
- 2 lyžice práškového cukru
Postup prípravy
1. Krok
Na prípravu chutných slivkových knedlí zo zemikového cesta priveďte do varu hrniec s vodou. Zemiaky ošúpeme, prekrojíme na polovice a podľa veľkosti uvaríme vo vriacej vode asi 15 minút. Môžete ich popichať vidličkou, aby ste skontrolovali, či sú uvarené do mäkka.
2. Krok
Horúce zemiaky scedíme na sitku a na jemno ich nastrúhame. Pridajte maslo na kúsky a žĺtky a všetko dobre premiešajte. Potom vmiešame múku, štipku soli a vanilkový cukor. Cesto necháme vychladnúť asi 15 minút.
3. Krok
Medzitým umyte slivky a osušte ich kuchynským papierom. Rozrežte ich a odstráňte kôstku. Do každej slivky vtlačíme kocku cukru.
4. Krok
Zemiakové cesto rozdelíme na cca 6 častí. Každú porciu mierne zarovnajte a vložte do nej slivku. Cesto dobre utesnite a vytvarujte z neho guľu.
5. Krok
Vo veľkom hrnci priveďte do varu vodu. Knedle opatrne vložíme do vriacej vody na strednom ohni a necháme ich variť asi 12 minút.
6. Krok
Na mrveničku rozpustíme na panvici maslo. Pridáme strúhanku a cukor a opražíme do zlatista.
7. Krok
Slivkové knedle vyberieme naberačkou z vody, scedíme a obalíme v strúhanke. Kto má rád, môže si ich posypať práškovým cukrom , alebo preliať ešte rozpusteným maslom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
135 videní