Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
200 ml červeného vína alebo červenej hroznovaj šťavy
150 g vlašských orechov
1 balík želírovacieho cukru
reklama:
Postup prípravy
1. Krok
Slivky na tento lekvár vážime až v odkôstkovanom stave.Čiže slivky najskôr umyjeme , odkôstkujeme až potom odvážime.Nakrájame ich na menšie kúsky a vlašské orechy nasekáme na menšie kúsky.
2. Krok
Slivky zmiešame s orechami a s vínom vo väčšom hrnci a rozvaríme.Potom pridáme želírovací cukor a varíme ešte 3 minúty.Plníme do pohárikov ešte horúce a otočíme na 5 minút hore dnom..Potom prevrátime nazad a prikryté necháme úplne vychladnúť..