- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Slivkový lekvár (pečený)
Slivkový lekvár (pečený)
- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 4:0 hod
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- 2 kg sliviek
- 500 g cukru
Postup prípravy
1. Krok
Slivky umyjeme a potom odkôstkujeme..nakrájame ich na malé kúsky..
2. Krok
Slivky premiešame s cukrom a dáme do hlbokého pekáča, alebo na vysoký plech.. Ten položíme na dno vyhriatej rúry a prikryjeme pokrievkou , druhým plechom , alebo alobalom..
3. Krok
Pečieme ich pri 170°C 30 minút..
4. Krok
Po pol hodine odstráňte veko, slivky rozmixujte a vráťte do rúry. Slivky pečieme bez pokrievky ďalšie tri a pol hodiny pri 150°C, pričom dvierka rúry necháme mierne pootvorené, aby sa prebytočná vlhkosť mohla odpariť. Slivky každú hodinu premiešajte.
5. Krok
Keď sú slivky úplne rozvarené a lekvár je dostatočne hustý , váš lekvár je hotový.. Prelejeme ho do horúcich pohárov a ihneď ich zatvorte viečkom. Otočte poháriky hore dnom a prikryte dekou..takto nechajte úplne vychladnúť. Džem skladujte na tmavom a chladnom mieste.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
773 videní