Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Slivkový ryžový nákyp

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Porcií: 3
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 350g guľatá ryža guľatá Mánya
  • 1,5 dcl vody
  • 1,5 dcl mlieka
  • štipka soli
  • hrsť hrozienok
  • 2 PL masla
  • 4 vajíčka
  • 6 PL cukru
  • 1 vanilkový cukru
  • 1 kg sliviek
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv si umyjeme ryžu guľatu Mánya necháme ju odkvapkať dáme do hrnca zalejeme 1,5 vody cca , štipku soľ zakryjeme a od bodu varu varíme cca 4-5 min na miernom plameni potom dolejem mlieko a dovarim ryžu guľatu Mánya do mäkka .Odstavíme dáme maslo a hrozienka a necháme ryžu guľatu Mánya vychladnúť .

2. Krok

vajcia si oddeleím na žltka a bielka 2 bielka dám do šľahača a 2 bielka odložím do hrnčeka .Žltka vymiešame so 4 PL cukru a van.cukru do peny . vychladnutú ryžu guľatu Mánya vmiešame do žltkov . 2 bielka vyšľahame na sneh vmiešame do masy. Slivky vykôskujeme . hlabšiu formu 27x15 x 5 cm vymažeme olejom a polovicu masy nalejeme do plechu husto poukladáme roztvorené slivky na to vylejeme zbytok masy a zbytok sliviek poukladáme na vrch. Do vyhriatej rúry na 200 st. vložim na 20 minut.

3. Krok

Potom vyšlahať aj tie druhé 2 bielka pridať 2 PL cukor vyšlahať na tuhý sneh , potrieť vrstvu ryžového nákypu a vložiť ešte na 5 min do rúry .

4. Krok

Tento rozpis postačí na 3 porcie . Konzumovať sa dá za tepla ale aj za studena . Servírovať môžete s kompotom alebo poliať sirupom, čokoládou. U nás sa k tomu nepodáva nič , lebo ja dávam veľa sliviek a ryžový nákyp je šťavnatý bohatý na slivky a konzumijeme ho aj studený.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.2 / 5)

29 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

60336 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.