- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Slonia slza
Slonia slza
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 3 vajcia
- štipka soli
- 120 g práškového cukru
- 100 g hladkej múky
- 3 lyžice vody
- 2 lyžice kakaa
- 1 prášok do pečiva
- Plnka:
- 1/2 vanilkového pudingu
- 150 ml mlieka
- 100 g masla
- 100 g práškového cukru
- 1 lyžička kakaa
- 1 banán
- Čokoládová poleva:
- 100 g horkej čokolády
- 50 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Oddelíme si bielka od žĺtkov..Bielka vyšľaháme so štipkou soli do tuhej peny.Žĺtka vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, potom pridáme vodu , múku s kakaom a s práškom do pečiva.Nakoniec vmiešame vyšľahané bielka.
2. Krok
Cesto vylejeme na plech 20 x 30 vyložený s papierom na pečenie , ktorý môžete aj trochu potrieť olejom..pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút.
3. Krok
Po upečení cesto vyklopíme na navlhčenú utierku a dáme dole papier na pečenie..Potom roládu zvinieme.A tak necháme vychladnúť.
4. Krok
krém si pripravíme uvarením pudingu..Ten necháme vychladnúť.Vyšľaháme maslo s práškovým cukrom a pridáme vychladnutý puding..Potom krém rozdelíme na dve časti a do jednej vmiešame kakao.
5. Krok
Na vychladnutú rozvinutú roládu najskôr natrieme bledý krém , naň dáme krm s kakaom a do stredu vložíme očistený celý banán.Preložíme roládu do slzy.
6. Krok
Ako posledný krok bude preliatie čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme vo vodnom kúpeli rozpusteným čokolády a masla..Takto necháme čokoládu zatuhnúť a potom nakrájame nožom namočeným v horúcej vode na porcie.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.7 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6910 videní