- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Slonia slza
Slonia slza
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- Piškóta:
- 3 vajcia
- štipka soli
- 120 g práškového cukru
- 100 g polohrubej múky
- 3 lyžice vody
- 2 lyžice kakaa
- 1 prášok do pečiva
- Plnka:
- 20 g zlatého klasu
- 150 ml mlieka
- 100 g masla
- 100 g práškového cukru
- 1 lyžica kakaa
- 1 olúpaný banán
- Čokoládová poleva:
- 100 g tmavej čokolády
- 50 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Oddelíme si bielká od žĺtkov.. Z bielkov vyšľaháme tuhú penu pridaním štipky soli.
2. Krok
Najskôr po častiach vmiešame cukor a ušľaháme sneh, a potom vmiešame žĺtky za každým poriadne prešľaháme.
3. Krok
Potom vmiešame preosiatu múku s kakaom a s práškom do pečiva. Všetko dobre premiešame.
4. Krok
Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 20 x 30 a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút.
5. Krok
Upečené cesto preklopíme na utierku, stiahneme papier na pečenie a zrolujeme do rolády..Takto necháme vychladnúť.
6. Krok
Zo zlatého klasu a mlieka uvaríme puding, ktorý necháme pod fóliou vychladnúť. potom si vyšľaháme maslo s cukrom a po častiach vmiešame vychladnutý puding.
7. Krok
Na vychladnutú piškótu ktorú si rozrolujeme natrieme polovicu krému.. Do zostávajúceho krému vmiešame kakaom.. Krém potom nanesieme na bledý krém..
8. Krok
Olúpaný banán položíme na okraj rolády a roládu aj s banánom opatrne zavinieme.. Aby sa vytvorila slza robíme to na užšej strane piškóty..
9. Krok
Potom roládu prelejeme čokoládovou polevou ktorú si pripravíme rozpustením čokolády vo vodnom kúpeli spolu s maslom.. takto necháme zatuhnúť a dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny.. potom nakrájame na porcie..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3011 videní