- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Smotanový čerešňový koláč
Smotanový čerešňový koláč
- Kusov: 24
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 1:15 hod
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 2:0 hod
Suroviny
- 400 g polohrubej múky
- 21 g droždia
- 180 ml mlieka
- 40 g cukru
- 75 g masla
- plnka so smotany:
- 500 g kyslej smotany
- 250 g tvarohu
- 150 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 3 vajcia
- 3 lyžice citrónovej šťavy
- 1 lyžička citrónovej kôry
- vaječná zálievka:
- 4 vajcia
- 150 g cukru
- 175 g hladkej múky
- Ďalej:
- 800 g vykôstkovaných čerešní
- 5 lyžíc mandľových lupienkov
Postup prípravy
1. Krok
Všetky ingrediencie na cesto si dáme do misky..Pripravíme si kvások z trochy mlieka droždia a štipky cukru.Keď nám kvasnice naskočia pridáme do misky k ostatným surovinám a za pomoci ručného šľahača a háčikov umiesime hladké cesto.To necháme 60 minút kysnúť..
2. Krok
Rúru predhrejeme na 200 °C a čerešne necháme odkvapkať alebo ak máme čerstvé vykôstkujeme ich.
3. Krok
V miske si zmiešame všetky ingrediencie na smotanovú plnku a dôkladne do hladka premiešame.
4. Krok
Vajcovú zálievku kým nám cesto kysne si tiež môžeme nachystať..Vyšľaháme vajcia s ckrom do nadýchanej peny..Pridáme maslo a múku a do hladka premiešame
5. Krok
nakysnuté ceto si na pomúčenej pracovnej doskre vyvaľkáme a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech.Cesto natiahneme aj po bokoch.Potom nalejeme náplň z kyslej smotany, poukladáme čerešne a zalejeme vajščnou zálievkou.Nakoniec posypeme mandľovými lupienkami.Pečieme asi 45 minút..Po upečení necháme vychladnúť a nakrájame..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
9243 videní