Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Snehová roláda s pistáciami a s mascarpone krémom

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Snehova rolada s pistaciami a s mascarpone kremom.jpg
5
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 200 g práškového cukru
  • 20 g pistácií
  • 5 bielok
  • 1 lyžica škrobu
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1/2 vanilkového cukru
  • štipka soli
  • Plnka:
  • 250 g mascarpone
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 100 g maliny
  • 100 g pistácie
  • 80 g práškového cukru
  • Na ozdobu:
  • 20 g malín
  • 20 g pistácií
  • mätové lístky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pistácie jemne nakrájajte nožom alebo ich rozdrvte v blendri.

2. Krok

Cukor zmiešajte so škrobom a vanilkou.

3. Krok

Bielky šľaháme so soľou pri nízkych otáčkach 1 minútu, potom postupne pridávame cukor zmiešaný so škrobom a vanilkou. Pokračujte v šľahaní, kým nebudete mať pevný sneh . Hmota by mala byť šľahaná na takú hustotu, aby držala na metličke..

4. Krok

Do vyšľahaných bielkov vmiešame citrónovú šťavu a nasekané pistácie. Premiešame stierkou..

5. Krok

Bielkovú hmotu preneste na plech vystlaný papierom na pečenie a vyrovnajte, aby sa vytvorila rovnomerná vrstva. Roládu pečieme asi 20 minút pri 170 ° C do zlatista. Všeobecne platí, že čím tmavšiu piškótu máte, tým výraznejšie sa vrstvy piškóty a krému v reze rozlíšia.

6. Krok

Upečená piškóta by mala byť mierne pružná a nemala by sa drobiť alebo drobiť iba na okrajoch. Piškótu vychladíme na plechu. Potom prevráťte na čistý papier posypaný práškovým cukrom a odlepte papier. Môžete orezať nerovnomerné a silne vysušené drobiace sa okraje.

7. Krok

V miske zmiešame studené mascarpone, smotanu, práškový cukor a vyšľaháme dohladka.

8. Krok

Krém naneste rovnomerne na vychladnutú piškótu, nechajte trochu na ozdobu. Navrch poukladáme maliny. Posypala som aj posekanými pistáciami. ! Ak piškótu vysušíte, potom ak naň nanesiete krém počkajte chvíľu nech piškóta navlhne 2-3 minúty, bude jednoduchšie ju zvinúť do rolky.

9. Krok

Roládku ozdobíme zvyšným krémom , ktorý si preložíme do cukrárskeho vrecka, malinami a nakrájanými pistáciami a dáme na 2 hodiny do chladničky.

reklama:

Merengovyi rulet s maskarpone i malinoi_1606909225_14_max.jpg
1000.menu
Merengovyi rulet s maskarpone i malinoi_1606909225_15_max.jpg
1000.menu
Merengovyi rulet s maskarpone i malinoi_1607007063_15_max.jpg
1000.menu

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1630 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.