- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Snehová roláda s pistáciami a s mascarpone krémom
Snehová roláda s pistáciami a s mascarpone krémom
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 200 g práškového cukru
- 20 g pistácií
- 5 bielok
- 1 lyžica škrobu
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 1/2 vanilkového cukru
- štipka soli
- Plnka:
- 250 g mascarpone
- 150 ml smotany na šľahanie
- 100 g maliny
- 100 g pistácie
- 80 g práškového cukru
- Na ozdobu:
- 20 g malín
- 20 g pistácií
- mätové lístky
Postup prípravy
1. Krok
Pistácie jemne nakrájajte nožom alebo ich rozdrvte v blendri.
2. Krok
Cukor zmiešajte so škrobom a vanilkou.
3. Krok
Bielky šľaháme so soľou pri nízkych otáčkach 1 minútu, potom postupne pridávame cukor zmiešaný so škrobom a vanilkou. Pokračujte v šľahaní, kým nebudete mať pevný sneh . Hmota by mala byť šľahaná na takú hustotu, aby držala na metličke..
4. Krok
Do vyšľahaných bielkov vmiešame citrónovú šťavu a nasekané pistácie. Premiešame stierkou..
5. Krok
Bielkovú hmotu preneste na plech vystlaný papierom na pečenie a vyrovnajte, aby sa vytvorila rovnomerná vrstva. Roládu pečieme asi 20 minút pri 170 ° C do zlatista. Všeobecne platí, že čím tmavšiu piškótu máte, tým výraznejšie sa vrstvy piškóty a krému v reze rozlíšia.
6. Krok
Upečená piškóta by mala byť mierne pružná a nemala by sa drobiť alebo drobiť iba na okrajoch. Piškótu vychladíme na plechu. Potom prevráťte na čistý papier posypaný práškovým cukrom a odlepte papier. Môžete orezať nerovnomerné a silne vysušené drobiace sa okraje.
7. Krok
V miske zmiešame studené mascarpone, smotanu, práškový cukor a vyšľaháme dohladka.
8. Krok
Krém naneste rovnomerne na vychladnutú piškótu, nechajte trochu na ozdobu. Navrch poukladáme maliny. Posypala som aj posekanými pistáciami. ! Ak piškótu vysušíte, potom ak naň nanesiete krém počkajte chvíľu nech piškóta navlhne 2-3 minúty, bude jednoduchšie ju zvinúť do rolky.
9. Krok
Roládku ozdobíme zvyšným krémom , ktorý si preložíme do cukrárskeho vrecka, malinami a nakrájanými pistáciami a dáme na 2 hodiny do chladničky.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1369 videní