Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Snehová roláda s pistáciami a s mascarpone krémom

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Snehova rolada s pistaciami a s mascarpone kremom.jpg
5
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 200 g práškového cukru
  • 20 g pistácií
  • 5 bielok
  • 1 lyžica škrobu
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1/2 vanilkového cukru
  • štipka soli
  • Plnka:
  • 250 g mascarpone
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 100 g maliny
  • 100 g pistácie
  • 80 g práškového cukru
  • Na ozdobu:
  • 20 g malín
  • 20 g pistácií
  • mätové lístky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pistácie jemne nakrájajte nožom alebo ich rozdrvte v blendri.

2. Krok

Cukor zmiešajte so škrobom a vanilkou.

3. Krok

Bielky šľaháme so soľou pri nízkych otáčkach 1 minútu, potom postupne pridávame cukor zmiešaný so škrobom a vanilkou. Pokračujte v šľahaní, kým nebudete mať pevný sneh . Hmota by mala byť šľahaná na takú hustotu, aby držala na metličke..

4. Krok

Do vyšľahaných bielkov vmiešame citrónovú šťavu a nasekané pistácie. Premiešame stierkou..

5. Krok

Bielkovú hmotu preneste na plech vystlaný papierom na pečenie a vyrovnajte, aby sa vytvorila rovnomerná vrstva. Roládu pečieme asi 20 minút pri 170 ° C do zlatista. Všeobecne platí, že čím tmavšiu piškótu máte, tým výraznejšie sa vrstvy piškóty a krému v reze rozlíšia.

6. Krok

Upečená piškóta by mala byť mierne pružná a nemala by sa drobiť alebo drobiť iba na okrajoch. Piškótu vychladíme na plechu. Potom prevráťte na čistý papier posypaný práškovým cukrom a odlepte papier. Môžete orezať nerovnomerné a silne vysušené drobiace sa okraje.

7. Krok

V miske zmiešame studené mascarpone, smotanu, práškový cukor a vyšľaháme dohladka.

8. Krok

Krém naneste rovnomerne na vychladnutú piškótu, nechajte trochu na ozdobu. Navrch poukladáme maliny. Posypala som aj posekanými pistáciami. ! Ak piškótu vysušíte, potom ak naň nanesiete krém počkajte chvíľu nech piškóta navlhne 2-3 minúty, bude jednoduchšie ju zvinúť do rolky.

9. Krok

Roládku ozdobíme zvyšným krémom , ktorý si preložíme do cukrárskeho vrecka, malinami a nakrájanými pistáciami a dáme na 2 hodiny do chladničky.

reklama:

Merengovyi rulet s maskarpone i malinoi_1606909225_14_max.jpg
1000.menu
Merengovyi rulet s maskarpone i malinoi_1606909225_15_max.jpg
1000.menu
Merengovyi rulet s maskarpone i malinoi_1607007063_15_max.jpg
1000.menu

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1369 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.