Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Snehové pusinky zo sušených bielkov

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Dizajn bez nazvu 3.png
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 40
  • Porcií: 40
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 2:0 hod
  • Hotové Za: 2:20 hod

Receptov aj postupov na snehové pusinky existuje niekoľko. Niekto ich pripravuje šľahaním nad parou , iný zalieva cukrovým rozvarom. Mňa sa najviac osvedčilo šľahať bielky bez tepelnej úpravy za postupného pridávania cukru.

Kto nič nerobí, nič nepokazí, a hoci som bola všeobecne k sušeným bielkom trochu skeptická, išla som do toho.

 A musím povedať, že som dobre urobila, pretože z výsledku som nadšená. 

Pusinky sú krásne hladké, ale predovšetkým čisto biele .

 Pre istotu som vyskúšala niekoľko várok vrátane farebných variantov a všetky vyšli úplne parádne.

 Na testovanie som použila 100% sušené bielky od Dr. Oetkera, ktoré zoženiete v bežnom obchode a balíček je veľkostne tak akurát na jednu dávku pusiniek.

Sušené bielky môžete použiť aj na prípravu iných dezertov ako je napríklad bezé, pavlova alebo napríklad snehový maslový krém .

 Na obale máte vždy uvedené, akým pomerom bielky zriediť s vodou , aby ste získali potrebné množstvo tekutého bielka. Len dajte pozor, tento údaje sa môže líšiť podľa výrobcu.

reklama:

Suroviny

  • 1 balík sušené vaječné bielky 100%
  • 150 ml vody
  • 250 g krupicového cukru
  • gélové farby
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Sušené bielky nasypte do vody a dobre premiešajte. Spoločne vyšľahajte do mäkkého snehu , potom začnite po častiach pozvoľna zašľahávať cukor. Pokračujte v šľahaní až do pevného snehu, pár minút v robote to určite zaberie. Ku koncu môžete pridať malé množstvo gélovej farby a zašľahať.

2. Krok

Sneh si preložte do vrecúška so zdobiacou špičkou a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekajte pusinky alebo iné tvary (lízatká, venčeky). Môžete ozdobiť cukrovými dekoráciami alebo vsunúť do pusinky špajľu či špáradlo.

3. Krok

Pečte v rúre vyhriatej na 90°C asi 1,5-2 hodiny (v závislosti od veľkosti kúskov). Pusinky skladujte v uzavretej dóze pri izbovej teplote, kde vydržia aj niekoľko týždňov.

reklama:

TIPY NA DOKONALÉ PUSINKY:

  • bielky šľahajte pozvoľna a pri nižšej rýchlosti

  • cukor pridávajte po častiach, vždy počkajte, až sa zašľahá, než pridáte ďalší

  • vyšľahaný sneh si môžete rozdeliť na 2-3 časti a každú zafarbiť inou farbou

  • papier na pečenie si môžete k plechu „prilepiť“ kúskom snehu

  • môžete použiť viac zdobiacich špičiek a získať tak rozmanité tvary

  • počas pečenia rúru niekoľkokrát krátko vyvetrajte, aby odišla vlhkosť

  • pri pečení  môžete piecť pokojne aj viac plechov naraz

  • pusinky nechajte pozvoľna chladnúť vo vypnutej, ale uzavretej rúre

  • po upečení ich môžete máčať do čokolády alebo zlepiť obľúbeným krémom

  • skladujte v uzavretej dóze pri izbovej teplote (nie v chladničke)

  • ak ich použijete ako dekoráciu na tortu, berte do úvahy, že na niektorých krémoch rýchlo vlhnú

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

263 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.