- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- cukroví
- Snehové pusinky zo sušených bielkov
Snehové pusinky zo sušených bielkov
- Kusov: 40
- Porcií: 40
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 2:0 hod
- Hotové Za: 2:20 hod
Receptov aj postupov na snehové pusinky existuje niekoľko. Niekto ich pripravuje šľahaním nad parou , iný zalieva cukrovým rozvarom. Mňa sa najviac osvedčilo šľahať bielky bez tepelnej úpravy za postupného pridávania cukru.
Kto nič nerobí, nič nepokazí, a hoci som bola všeobecne k sušeným bielkom trochu skeptická, išla som do toho.
A musím povedať, že som dobre urobila, pretože z výsledku som nadšená.
Pusinky sú krásne hladké, ale predovšetkým čisto biele .
Pre istotu som vyskúšala niekoľko várok vrátane farebných variantov a všetky vyšli úplne parádne.
Na testovanie som použila 100% sušené bielky od Dr. Oetkera, ktoré zoženiete v bežnom obchode a balíček je veľkostne tak akurát na jednu dávku pusiniek.
Sušené bielky môžete použiť aj na prípravu iných dezertov ako je napríklad bezé, pavlova alebo napríklad snehový maslový krém .
Na obale máte vždy uvedené, akým pomerom bielky zriediť s vodou , aby ste získali potrebné množstvo tekutého bielka. Len dajte pozor, tento údaje sa môže líšiť podľa výrobcu.
Suroviny
- 1 balík sušené vaječné bielky 100%
- 150 ml vody
- 250 g krupicového cukru
- gélové farby
Postup prípravy
1. Krok
Sušené bielky nasypte do vody a dobre premiešajte. Spoločne vyšľahajte do mäkkého snehu , potom začnite po častiach pozvoľna zašľahávať cukor. Pokračujte v šľahaní až do pevného snehu, pár minút v robote to určite zaberie. Ku koncu môžete pridať malé množstvo gélovej farby a zašľahať.
2. Krok
Sneh si preložte do vrecúška so zdobiacou špičkou a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekajte pusinky alebo iné tvary (lízatká, venčeky). Môžete ozdobiť cukrovými dekoráciami alebo vsunúť do pusinky špajľu či špáradlo.
3. Krok
Pečte v rúre vyhriatej na 90°C asi 1,5-2 hodiny (v závislosti od veľkosti kúskov). Pusinky skladujte v uzavretej dóze pri izbovej teplote, kde vydržia aj niekoľko týždňov.
TIPY NA DOKONALÉ PUSINKY:
-
bielky šľahajte pozvoľna a pri nižšej rýchlosti
-
cukor pridávajte po častiach, vždy počkajte, až sa zašľahá, než pridáte ďalší
-
vyšľahaný sneh si môžete rozdeliť na 2-3 časti a každú zafarbiť inou farbou
-
papier na pečenie si môžete k plechu „prilepiť“ kúskom snehu
-
môžete použiť viac zdobiacich špičiek a získať tak rozmanité tvary
-
počas pečenia rúru niekoľkokrát krátko vyvetrajte, aby odišla vlhkosť
-
pri pečení môžete piecť pokojne aj viac plechov naraz
-
pusinky nechajte pozvoľna chladnúť vo vypnutej, ale uzavretej rúre
-
po upečení ich môžete máčať do čokolády alebo zlepiť obľúbeným krémom
-
skladujte v uzavretej dóze pri izbovej teplote (nie v chladničke)
-
ak ich použijete ako dekoráciu na tortu, berte do úvahy, že na niektorých krémoch rýchlo vlhnú
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
263 videní