Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Snehové pusinky zo sušených bielkov

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Dizajn bez nazvu 3.png
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 40
  • Porcií: 40
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 2:0 hod
  • Hotové Za: 2:20 hod

Receptov aj postupov na snehové pusinky existuje niekoľko. Niekto ich pripravuje šľahaním nad parou , iný zalieva cukrovým rozvarom. Mňa sa najviac osvedčilo šľahať bielky bez tepelnej úpravy za postupného pridávania cukru.

Kto nič nerobí, nič nepokazí, a hoci som bola všeobecne k sušeným bielkom trochu skeptická, išla som do toho.

 A musím povedať, že som dobre urobila, pretože z výsledku som nadšená. 

Pusinky sú krásne hladké, ale predovšetkým čisto biele .

 Pre istotu som vyskúšala niekoľko várok vrátane farebných variantov a všetky vyšli úplne parádne.

 Na testovanie som použila 100% sušené bielky od Dr. Oetkera, ktoré zoženiete v bežnom obchode a balíček je veľkostne tak akurát na jednu dávku pusiniek.

Sušené bielky môžete použiť aj na prípravu iných dezertov ako je napríklad bezé, pavlova alebo napríklad snehový maslový krém .

 Na obale máte vždy uvedené, akým pomerom bielky zriediť s vodou , aby ste získali potrebné množstvo tekutého bielka. Len dajte pozor, tento údaje sa môže líšiť podľa výrobcu.

reklama:

Suroviny

  • 1 balík sušené vaječné bielky 100%
  • 150 ml vody
  • 250 g krupicového cukru
  • gélové farby
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Sušené bielky nasypte do vody a dobre premiešajte. Spoločne vyšľahajte do mäkkého snehu , potom začnite po častiach pozvoľna zašľahávať cukor. Pokračujte v šľahaní až do pevného snehu, pár minút v robote to určite zaberie. Ku koncu môžete pridať malé množstvo gélovej farby a zašľahať.

2. Krok

Sneh si preložte do vrecúška so zdobiacou špičkou a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekajte pusinky alebo iné tvary (lízatká, venčeky). Môžete ozdobiť cukrovými dekoráciami alebo vsunúť do pusinky špajľu či špáradlo.

3. Krok

Pečte v rúre vyhriatej na 90°C asi 1,5-2 hodiny (v závislosti od veľkosti kúskov). Pusinky skladujte v uzavretej dóze pri izbovej teplote, kde vydržia aj niekoľko týždňov.

reklama:

TIPY NA DOKONALÉ PUSINKY:

  • bielky šľahajte pozvoľna a pri nižšej rýchlosti

  • cukor pridávajte po častiach, vždy počkajte, až sa zašľahá, než pridáte ďalší

  • vyšľahaný sneh si môžete rozdeliť na 2-3 časti a každú zafarbiť inou farbou

  • papier na pečenie si môžete k plechu „prilepiť“ kúskom snehu

  • môžete použiť viac zdobiacich špičiek a získať tak rozmanité tvary

  • počas pečenia rúru niekoľkokrát krátko vyvetrajte, aby odišla vlhkosť

  • pri pečení  môžete piecť pokojne aj viac plechov naraz

  • pusinky nechajte pozvoľna chladnúť vo vypnutej, ale uzavretej rúre

  • po upečení ich môžete máčať do čokolády alebo zlepiť obľúbeným krémom

  • skladujte v uzavretej dóze pri izbovej teplote (nie v chladničke)

  • ak ich použijete ako dekoráciu na tortu, berte do úvahy, že na niektorých krémoch rýchlo vlhnú

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

675 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.