- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nepečené
- Snickers Cheesecake bez pečenia
Snickers Cheesecake bez pečenia
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 200 g čokoládových sušienok
- 1 lyžica kakaa
- 70 g masla
- Plnka:
- 400 g tvarohu
- 380 g vareného kondenzovaného mlieka
- 15 g želatíny
- 120 g cukru
- 120 g smotany na šľahanie
- 50 g masla
- 100 g arašidov
- 3 g želatíny
- štipka soli
Postup prípravy
1. Krok
Pomeľte sušienky akýmkoľvek pohodlným spôsobom. Môžete použiť mixér, môžete použiť mlynček na mäso alebo, valček. Vložte sušienky do vrecka a opatrne ich pomrvte valčekom. Zo sušienok by ste mali získať strúhanku.. Tú dajte do misky, pridajte kakaový prášok a premiešajte. Roztopíme maslo a pridáme ho k sušienkam.. Premiešajte, mali by ste získať homogénnu hmotu podobnú mokrému piesku. Hmotu natlačte do formy. Použila som formu s priemerom 16 cm. Čím širšia forma, tým nižší bude cheesecake. Utlačte sušienky pohárom a vytvorte dno a boky. Ak použijete väčšiu formu nerobte vysoké boky.. Formu vložte do chladničky.
2. Krok
Kým základ stuhne, pripravíme si plnku. Vhodný je akýkoľvek tvaroh. Kondenzované mlieko si môžete uvariť sami alebo použiť už hotové. Vyberte si kvalitné osvedčené kondenzované mlieko ako napríklad Salko. Želatínu namočíme do trochy studenej vody.
3. Krok
Kondenzované mlieko dáme do misky a šľahačom vyšľaháme do nadýchanej konzistencie. Do vyšľahaného kondenzovaného mlieka pridáme tvaroh. Spolu ich vyšľaháme do hladka. Je lepšie, ak má tvaroh izbovú teplotu – šľahanie bude jednoduchšie a rýchlejšie. Želatínu trochu zahrejeme a pridáme do krému.. Spolu premiešame.
4. Krok
Formu vyberieme z chladničky. Vložíme do nej plnku, vrch uhladíme. Cheesecake vložíme na 4 hodiny do chladničky. Po niekoľkých hodinách začnite variť karamel. Smotanu - 33-35%. maslo a najlepšie sú pražené arašidy. Ja mám slané, tak som do karamelu soľ nepridávala.
5. Krok
Ako vyrobiť karamel? Namočte želatínu. Dajte cukor do panvice s hrubým dnom, a dajte na plameň.. Jemne potriasajte panvicou, kým sa cukor neroztopí. Cukor by mal mať jasnú jantárovú farbu, nie tmavú. Zároveň zohrejeme smotanu takmer do varu. Keď sa cukor skaramelizuje vypnite oheň a po dávkach prilievajte smotanu. Buďte opatrní, hmota začne vrieť. Miešajte. Znovu zapáľte oheň.. Na miernom ohni za stáleho miešania uvaríme karamel. Ak máte na začiatku hrudky, je to v poriadku - počas procesu varenia sa rozpustia. Keď sa karamel stane homogénnym, vložte do neho maslo. Varte, kým sa úplne nerozpustí. Vypnite oheň. Pridajte napučanú želatínu. Nie je potrebné zahrievať - stane sa to v horúcej hmote. Ak vaše arašidy nie sú slané, pridajte štipku soli. Premiešame a necháme karamel vychladnúť. Keď trochu zatuhne pridáme arašidy a premiešame..
6. Krok
Cheesecake vyberieme z chladničky. Na vrch nalejeme karamel s orechmi, uhladíme. Vložte do chladničky na niekoľko ďalších hodín. Hotový tvarohový koláč vyberte z formy tak, že ostrým nožom prejdete medzi stenu a koláč. Nemala som s tým žiadne problémy, cheesecake zatuhol perfektne.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
901 videní