Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Snickers torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Snickers torta.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
buljon.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 2 žĺtky
  • 100 g práškového cukru
  • 150 g masla
  • 200 g hladkej múky
  • Karamel:
  • 200 g cukru
  • pár kvapiek citrónovej šťavy
  • 110 g masla
  • 130 ml smotany na šľahanie
  • štipka soli
  • Orechová vrstva:
  • 500 g solených arašidov
  • Čokoládová vrstva:
  • 350 g horkej čokolády
  • 220 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Olej izbovej teploty šľaháme s cukrom do peny, pridáme žĺtky a opäť šľaháme.

2. Krok

Múku preosejeme k maslovej zmesi a vypracujeme homogénne cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme na 1 hodinu do chladničky. Po hodine cesto vyberieme a natlačíme na dno tortovej formy 20 cm priemer. Cesto popicháme vidličkou a pečieme 12-15 minút pri 180 ° C

3. Krok

Pripravte si karamel. Dajte cukor do hrnca s hrubým dnom, pridajte citrónovú šťavu a za stáleho miešania pomaly rozpustite. Potom pridáme na kocky nakrájané maslo, miešame do hladka. Po častiach prilievajte smotanu , ktorú je dobre predtým mierne zahriať .Spolu na malom plameni miešame kým sa karamel so smotanou neprepojí. Potom do karamelu vmiešame solené arašidy a odstavíme. Arašidovú hmotu necháme mierne vychladnúť a potom ju navrstvíme do formy na vychladnutú piškótu. Odložíme do chladničky.

4. Krok

Pripravíme si ganache.. Nasekáme čokoládu a smotanu zahrejeme ..Do smotany dáme nalámanú čokoládu počkáme 2 minúty a potom dobre rozmiešame.. Polevou zalejeme povrch torty a necháme vychladnúť. trochu z polevy si odložíme na ozdobu.. Dáme do cukrárskeho vrecka kde polevu necháme trochu zatuhnúť aby sa nám dali nastriekať na tortu čokoládové vežičky .

5. Krok

Tortu odložíme do chladničky a až keď dobre zatuhne , nakrájame ju na porcie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1120 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.