- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Snickers torta
Snickers torta
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 2 žĺtky
- 100 g práškového cukru
- 150 g masla
- 200 g hladkej múky
- Karamel:
- 200 g cukru
- pár kvapiek citrónovej šťavy
- 110 g masla
- 130 ml smotany na šľahanie
- štipka soli
- Orechová vrstva:
- 500 g solených arašidov
- Čokoládová vrstva:
- 350 g horkej čokolády
- 220 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Olej izbovej teploty šľaháme s cukrom do peny, pridáme žĺtky a opäť šľaháme.
2. Krok
Múku preosejeme k maslovej zmesi a vypracujeme homogénne cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme na 1 hodinu do chladničky. Po hodine cesto vyberieme a natlačíme na dno tortovej formy 20 cm priemer. Cesto popicháme vidličkou a pečieme 12-15 minút pri 180 ° C
3. Krok
Pripravte si karamel. Dajte cukor do hrnca s hrubým dnom, pridajte citrónovú šťavu a za stáleho miešania pomaly rozpustite. Potom pridáme na kocky nakrájané maslo, miešame do hladka. Po častiach prilievajte smotanu , ktorú je dobre predtým mierne zahriať .Spolu na malom plameni miešame kým sa karamel so smotanou neprepojí. Potom do karamelu vmiešame solené arašidy a odstavíme. Arašidovú hmotu necháme mierne vychladnúť a potom ju navrstvíme do formy na vychladnutú piškótu. Odložíme do chladničky.
4. Krok
Pripravíme si ganache.. Nasekáme čokoládu a smotanu zahrejeme ..Do smotany dáme nalámanú čokoládu počkáme 2 minúty a potom dobre rozmiešame.. Polevou zalejeme povrch torty a necháme vychladnúť. trochu z polevy si odložíme na ozdobu.. Dáme do cukrárskeho vrecka kde polevu necháme trochu zatuhnúť aby sa nám dali nastriekať na tortu čokoládové vežičky .
5. Krok
Tortu odložíme do chladničky a až keď dobre zatuhne , nakrájame ju na porcie..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1035 videní