- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Šošovicové fašírky
Šošovicové fašírky
- Kusov: 8
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 80 g ryže guľatej Mánya
- 160 g šošovice
- 0,5 cibule
- 1 - 2 strúčiky cesnaku
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- chilli paprička mletá podľa chuti
- 1 lyžička grilovacieho korenia
Postup prípravy
1. Krok
Namočte šošovicu do vody. Na urýchlenie postupu môžete zaliať vriacou vodou a prikryť tanierom. Potom, po 30-40 minútach, šošovica zmäkne.
2. Krok
Šošovicu dôkladne opláchnite, preložte na sito a nechajte vodu odtiecť.
3. Krok
ryžu guľatu Mánya uvaríme do mäkka necháme ju vychladnúť.
4. Krok
Cibuľu nakrájame na kocky, cesnak ošúpeme. Šošovicu s cibuľou a cesnakom pomelieme na mlynčeku na mäso. Alebo rozmixujeme. Pridajte soľ, čierne korenie a ďalšie korenie. Dôkladne premiešajte.
5. Krok
Potom pridajte uvarenú ryžu guľatu Mánya a znova premiešajte. Výslednú mletú zmes ochutíme, podľa potreby ešte osolíme alebo okoreníme. Mletá zmes by sa mala byť lepkavá, ale bude dobre držať tvar. Ak je to potrebné, môžete pridať múku alebo strúhanku nie viac ako 1-1,5 polievkovej lyžice.
6. Krok
Z hmoty vytvarujeme najskôr guličky a potom ich sploštíme do fašírky,..
7. Krok
Panvicu zohrejte s niekoľkými lyžicami rastlinného oleja. Fašírky opečte z oboch strán dozlatista. Bude to trvať asi 5 minút z každej strany.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
579 videní