Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šošovicový šalát

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť: ,
reklama:
Lentilcarrotsalad2.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 50min

reklama:

Suroviny

  • 2 mrkvy
  • 2 jarné cibuľky
  • 100 g šošovice
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
  • olivový olej
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 bobkový list
  • soľ
  • korenie
  • 2 lyžice jablčného octu
  • práškový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Šošovicu prebereme a opláchneme. Namočíme ju do studenej vody aspoň na dve hodiny. Potom scedíme, dáme do hrnca a zalejeme znova studenou vodou a privedieme do varu. Pridáme cesnak, bobkový list, a nakrájanú mrkvu. Varíme 25 minút , scedíme a necháme odkvapkať. Jarnú cibuľku nakrájame s primiešame k šošovici spolu s petržlenovou vňaťou. Riadne premiešajte ocot, olej, soľ, korenie a cukor a pridajte do šalátu. Podávajte s tmavým pečivom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1961 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.