- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Soufflé ovocná torta
Soufflé ovocná torta
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 260 ml vody
- 260 g polohrubej múky
- 2 lyžice kakaa
- 100 ml oleja
- 225 g práškového cukru
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 2 lyžičky octu
- 400 g detskej krupice
- 500 ml ovocnej šťavy
- 1 prášková želatína
Postup prípravy
1. Krok
V miske zmiešame tekuté prísady.. Vodu, olej a ocot..
2. Krok
V druhej miske zmiešame suché prísady..(múka, sóda, kakaový prášok), preosejte ich cez sito. Do tekutých prísad pridajte suchú zmes spolu so 150 gramami cukru.
3. Krok
Všetko spolu vymiešame metličkou.. Formu na tortu priemer 24 vymastíme a vysypeme múkou. .Nalejeme cesto a zarovnáme ho..
4. Krok
Piškótu pečieme v rúre predhriatej na 180 ° C 35 - 40 minút. Skontrólujeme špáradlom.
5. Krok
Na prípravu suflé môžete použiť akýkoľvek ovocný džús, domácej alebo priemyselnej výroby. Krupicu uvarte zo 400 ml šťavy, 75 gramov cukru ..Necháme ju vychladiť.. Do zvyšnej šťavy namočíme želatínu a necháme ju napučať.
6. Krok
Vychladnutú krupicovú kašu preložíme do mixéra a šľaháme dohladka a farba sa zmení na svetlejšiu. Želatínu mierne zahrejeme za stáleho miešania . Pokračujte v šľahaní zmesi bobule a krupice a pridajte želatínu.
7. Krok
Na piškótu vylejeme zmes suflé. Tortu nechajte na chladnom mieste stuhnúť. Pred podávaním vyberte z formy a ozdobte podľa želania.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
567 videní