Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Sovie oči

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Sovie oči
8
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 4
  • Porcií: 32
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:30 hod

Krehký  koláčik  plnený  višňami s  vrstvou  snehu z  bielkov a orechmi.

Sovine oci priprema 1.jpg Sovine oci priprema 2.jpg Sovine oci priprema 3.jpg Sovine oci priprema 4.jpg Sovine oci priprema 5.jpg Sovine oci 2 1.jpg

 

http://tortelina.blogspot.sk/2014/03/sovine-oci.html

 

reklama:

Suroviny

  • 450 g hladkej múky
  • 250 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 3 žĺtky
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • Povrchová úprava:
  • 3 bielky
  • 150 g práškového cukru
  • 150 g mletých vlašských orechov
  • ďalej:
  • 600 g odkôstkovaných višní
  • cukor podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Višne dáme do sitka odkvapkať..Môžete ich zasypať trochou cukru..

2. Krok

Pripravíme si krehké cesto..Zmiešame múku ,maslo,štipku soli cukor ,vanilkový cukor, kyslú smotanu žĺtky a vymiesime cesto..Cesto by malo byť pružné ako linecké..Dáme ho do chladničky zabalené do potravinárskej fólie odpočinúť aspoň na 30 minút..

3. Krok

Zapneme a vyhrejeme rúru na 180°C.Pripravíme si plech na pečenie a vyložíme ho s papierom.

4. Krok

Cesto po vybratí z chladničky rozdelíme na 4 časti..Vyvaľkáme do obdĺžnika na podsypanej pracovnej doske..Keď máme obdĺžik vyvaľkaný na dve dlhšie protiľahlé strany poukladáme višne hneď z kraja..

5. Krok

Z každej strany budeme rolovať ako pri závine smerom ku stredu..v strede, ktorý si môžeme dopredu označiť rolovanie ukončíme..

6. Krok

To isté urobíme s ostatnými bochníkmi a uložíme na plech..Vzniknú nám 4 rovnaké roládky..

7. Krok

Teraz si pripravíme bielkovo orechový sneh ktorým všetky rolky potrieme.. Vyšľaháme bielka najskôr bez cukru potom s cukrom , a nakoniec k nim primiešame mleté orechy.

8. Krok

Potrieme nahrubo všetky štyri rolády ako na obrázku...

9. Krok

Pečieme v predhriatej rúre 30 - 35 minút ,alebo kým nebudú okraje zlatohnedé a na povrchu by sa nám mal vtvoriť chrumkavý kabátik..

10. Krok

Po upečení necháme vychladnúť a potom nakrájame na porcie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8890 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.