- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Sovie oči
Sovie oči
- Kusov: 4
- Porcií: 32
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:30 hod
Krehký koláčik plnený višňami s vrstvou snehu z bielkov a orechmi.
http://tortelina.blogspot.sk/2014/03/sovine-oci.html
Suroviny
- 450 g hladkej múky
- 250 g masla
- 150 g práškového cukru
- 3 žĺtky
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- 2 lyžice kyslej smotany
- Povrchová úprava:
- 3 bielky
- 150 g práškového cukru
- 150 g mletých vlašských orechov
- ďalej:
- 600 g odkôstkovaných višní
- cukor podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Višne dáme do sitka odkvapkať..Môžete ich zasypať trochou cukru..
2. Krok
Pripravíme si krehké cesto..Zmiešame múku ,maslo,štipku soli cukor ,vanilkový cukor, kyslú smotanu žĺtky a vymiesime cesto..Cesto by malo byť pružné ako linecké..Dáme ho do chladničky zabalené do potravinárskej fólie odpočinúť aspoň na 30 minút..
3. Krok
Zapneme a vyhrejeme rúru na 180°C.Pripravíme si plech na pečenie a vyložíme ho s papierom.
4. Krok
Cesto po vybratí z chladničky rozdelíme na 4 časti..Vyvaľkáme do obdĺžnika na podsypanej pracovnej doske..Keď máme obdĺžik vyvaľkaný na dve dlhšie protiľahlé strany poukladáme višne hneď z kraja..
5. Krok
Z každej strany budeme rolovať ako pri závine smerom ku stredu..v strede, ktorý si môžeme dopredu označiť rolovanie ukončíme..
6. Krok
To isté urobíme s ostatnými bochníkmi a uložíme na plech..Vzniknú nám 4 rovnaké roládky..
7. Krok
Teraz si pripravíme bielkovo orechový sneh ktorým všetky rolky potrieme.. Vyšľaháme bielka najskôr bez cukru potom s cukrom , a nakoniec k nim primiešame mleté orechy.
8. Krok
Potrieme nahrubo všetky štyri rolády ako na obrázku...
9. Krok
Pečieme v predhriatej rúre 30 - 35 minút ,alebo kým nebudú okraje zlatohnedé a na povrchu by sa nám mal vtvoriť chrumkavý kabátik..
10. Krok
Po upečení necháme vychladnúť a potom nakrájame na porcie..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8890 videní