- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Rio Mare
- Špagety carbonara s tuniakom a pórom
Špagety carbonara s tuniakom a pórom
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 25min
Kto by nemiloval špagety? V kombinácii s tuniakom vytvoríte ľahký letnýnpokrm, ktorý budete milovať. Naviac, vďaka pravidelnej konzumácii rýb si krásne doplníte denný príjem vitamínu A, B12, B6, niacínu, thiamínu a riboflavínu. Tuniak navyše obsahuje zo všetkých rybích druhov najviac fosforu, potrebného spolu s vápnikom, pre silné kosti a zuby. Ďalej je významným zdrojom selénu, jódu, železa a horčíka.
„Rio Mare – skvelá ryba, skvelá chuť„
Pre viac informácii, inšpirácie i lahodných a rýchlych receptov, navštívte
https://www.riomare.sk/
Alebo sa staňte našimi fanúšikmi na
https://www.facebook.com/RioMareSlovensko/
Informačný servis
Suroviny
- 2 balenia tuniaka Rio Mare v olivovom oleji (po 80 g)
- 350 g špagiet
- 1 pór
- 2 žĺtka a 1 celé vajce
- 2 polievkové lyžice strúhaného parmezánu
- 50 ml olivového oleja
- petržlenová vňať
- soľ
- korenie
Postup prípravy
1. Krok
Priveďte do varu osolenú vodu, pridajte špagety a varte al dente.
2. Krok
Medzitým očistite pór a nakrájajte na tenké krúžky, osmažte ho na troške oleja do zlatista a osoľte.
3. Krok
V miske rozšľahajte žĺtka a jedno celé vajce s parmezánom, pridajte trochu vody a pokračujte v šľahaní kým bude konzistencia pripomínať krém.
4. Krok
Zlejte vodu zo špagiet a pridajte k nim zmes vajíčok s parmezánom. Dobre premiešajte. Pridajte pór a tuniaka.
5. Krok
Posypte petržlenovou vňaťou a okoreňte podľa chuti.
Priemerné hodnotenie receptu
(2.7 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2579 videní