Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Špagety carbonara s tuniakom a pórom

5637_bks_bf_bannery_recepty_spagety_1200x1200_cz_bc_012_v12.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Rio Mare
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 25min

Kto by nemiloval špagety? V kombinácii s tuniakom vytvoríte ľahký letnýnpokrm, ktorý budete milovať. Naviac, vďaka pravidelnej konzumácii rýb si krásne doplníte denný príjem vitamínu A, B12, B6, niacínu, thiamínu a riboflavínu. Tuniak navyše obsahuje zo všetkých rybích druhov najviac fosforu, potrebného spolu s vápnikom, pre silné kosti a zuby. Ďalej je významným zdrojom selénu, jódu, železa a horčíka.

„Rio Mare – skvelá ryba, skvelá chuť

Pre viac informácii, inšpirácie i lahodných a rýchlych receptov, navštívte
https://www.riomare.sk/
Alebo sa staňte našimi fanúšikmi na
https://www.facebook.com/RioMareSlovensko/

Informačný servis

Suroviny

  • 2 balenia tuniaka Rio Mare v olivovom oleji (po 80 g)
  • 350 g špagiet
  • 1 pór
  • 2 žĺtka a 1 celé vajce
  • 2 polievkové lyžice strúhaného parmezánu
  • 50 ml olivového oleja
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • korenie

Postup prípravy

1. Krok

Priveďte do varu osolenú vodu, pridajte špagety a varte al dente.

2. Krok

Medzitým očistite pór a nakrájajte na tenké krúžky, osmažte ho na troške oleja do zlatista a osoľte.

3. Krok

V miske rozšľahajte žĺtka a jedno celé vajce s parmezánom, pridajte trochu vody a pokračujte v šľahaní kým bude konzistencia pripomínať krém.

4. Krok

Zlejte vodu zo špagiet a pridajte k nim zmes vajíčok s parmezánom. Dobre premiešajte. Pridajte pór a tuniaka.

5. Krok

Posypte petržlenovou vňaťou a okoreňte podľa chuti.

Priemerné hodnotenie receptu

(2.7 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2685 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.