Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Špagety s jemným brokolicovým krémom a syrom

Kuchyňa:
Chod: ,
Náročnosť:
reklama:
Špagety s jemným brokolicovým krémom a syrom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Špagety s jemným brokolicovým krémom a syrom Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 3
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Brokolica patrí medzi zeleninu, ktorá nielen výborne chutí, ale zároveň priaznivo ovplyvňuje naše zdravie. V kuchyni sa dá spracovať na mnoho spôsobov, no dnes si ukážeme recept, ktorý premení túto zelenú krásku na hladký krém s jemnou chuťou. V spojení so špagetami a syrom vznikne jedlo, ktoré si určite obľúbite.

reklama:

Suroviny

  • 250 g špagiet
  • 1 čajová lyžička rastlinného oleja
  • 200 g brokolice
  • 100 ml smotany na šľahanie (s obsahom tuku 31–33 %)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • zeleninový vývar podľa potreby
  • Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti
  • niekoľko lístkov bazalky
  • tvrdý syr na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vo veľkom hrnci zohrejeme vodu, ktorú osolíme, a vložíme do nej špagety. Varíme ich približne 8 až 10 minút, kým nebudú "al dente". Následne ich scedíme a premiešame s olejom, aby sa nelepili. Odložíme bokom a udržiavame teplé.

2. Krok

Brokolicu rozdelíme na menšie kúsky a krátko povaríme v osolenej vode. Akonáhle zmäkne, scedíme ju. Tretinu odložíme bokom na neskôr.

3. Krok

Do kastróla nalejeme smotanu a pridáme dve tretiny brokolice. Pomocou ponorného mixéra rozmixujeme zmes do hladka. Ak sa zdá byť príliš hustá, zriedime ju troškou zeleninového vývaru. Krém dochutíme soľou a korením a zľahka ho zohrejeme na miernom ohni.

4. Krok

Do teplého krému pridáme pretlačený cesnak, zvyšnú brokolicu a nasekané lístky bazalky. Premiešame a necháme prejsť krátkym varom, aby sa chute prepojili.

5. Krok

Hotové špagety prelejeme pripraveným brokolicovým krémom. Nakoniec ich bohato posypeme strúhaným tvrdým syrom, ktorý sa vďaka teplu jemne roztopí a dodá jedlu lahodnú chuť.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

10 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.