- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Špagety s jemným brokolicovým krémom a syrom
Špagety s jemným brokolicovým krémom a syrom

- Porcií: 3
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Brokolica patrí medzi zeleninu, ktorá nielen výborne chutí, ale zároveň priaznivo ovplyvňuje naše zdravie. V kuchyni sa dá spracovať na mnoho spôsobov, no dnes si ukážeme recept, ktorý premení túto zelenú krásku na hladký krém s jemnou chuťou. V spojení so špagetami a syrom vznikne jedlo, ktoré si určite obľúbite.
Suroviny
- 250 g špagiet
- 1 čajová lyžička rastlinného oleja
- 200 g brokolice
- 100 ml smotany na šľahanie (s obsahom tuku 31–33 %)
- 2 strúčiky cesnaku
- zeleninový vývar podľa potreby
- Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti
- niekoľko lístkov bazalky
- tvrdý syr na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Vo veľkom hrnci zohrejeme vodu, ktorú osolíme, a vložíme do nej špagety. Varíme ich približne 8 až 10 minút, kým nebudú "al dente". Následne ich scedíme a premiešame s olejom, aby sa nelepili. Odložíme bokom a udržiavame teplé.
2. Krok
Brokolicu rozdelíme na menšie kúsky a krátko povaríme v osolenej vode. Akonáhle zmäkne, scedíme ju. Tretinu odložíme bokom na neskôr.
3. Krok
Do kastróla nalejeme smotanu a pridáme dve tretiny brokolice. Pomocou ponorného mixéra rozmixujeme zmes do hladka. Ak sa zdá byť príliš hustá, zriedime ju troškou zeleninového vývaru. Krém dochutíme soľou a korením a zľahka ho zohrejeme na miernom ohni.
4. Krok
Do teplého krému pridáme pretlačený cesnak, zvyšnú brokolicu a nasekané lístky bazalky. Premiešame a necháme prejsť krátkym varom, aby sa chute prepojili.
5. Krok
Hotové špagety prelejeme pripraveným brokolicovým krémom. Nakoniec ich bohato posypeme strúhaným tvrdým syrom, ktorý sa vďaka teplu jemne roztopí a dodá jedlu lahodnú chuť.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
10 videní