Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Špagety s mletým mäsom a rajčinovou omáčkou

Kuchyňa:
Chod: ,
Náročnosť:
reklama:
Špagety s mletým mäsom a rajčinovou omáčkou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Špagety s mletým mäsom a rajčinovou omáčkou Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Cestoviny sú vďaka svojej všestrannosti veľmi obľúbené. Kombinácia špagiet s chutnou omáčkou z mletého masa, paradajok a aromatických byliniek je ideálnym receptom, ktorý vyniká nielen skvelou chuťou, ale aj jednoduchou prípravou. Ak na vrch posypeme ešte nastrúhaný syr, celé jedlo získava skutočne lahodný charakter.

reklama:

Suroviny

  • 300 g mletého mäsa (ideálne hovädzie alebo zmes hovädzieho a bravčového)
  • 1 stredná cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 polievková lyžica oleja
  • 1 konzerva konzervovaných rajčín
  • 1 malý rajčinový pretlak (cca 70 g)
  • 500 g špagiet
  • Tvrdý syr na posypanie (napr. parmezán alebo gouda)
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • bazalka
  • sušené oregano
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začneme tým, že cibuľu olúpeme a nakrájame na malé kocky. Na panvici si rozohrejeme olej a cibuľu jemne osmažíme do zlatista. Tento krok trvá približne 3-4 minúty, kým sa cibuľa zmäkne a získa zlatý odtieň.

2. Krok

Pridáme mleté mäso a dobre ho rozmiešame, aby sa rozpadlo na malé kúsky. Mäso necháme opiecť, kým nezíska peknú hnedú farbu. Počas opekania občas premiešame, aby sa nepremiešavali väčšie hrudky.

3. Krok

Do panvice s mäsom pridáme prepláchnuté konzervované rajčiny, ktoré môžeme nakrájať na menšie kúsky, ak sú väčšie. Následne pridáme rajčinový pretlak a pretlačený cesnak. Dochutíme oreganom, bazalkou, soľou a čiernym korením podľa chuti.

4. Krok

Omáčku necháme na miernom ohni dusiť približne 15 minút, aby sa všetky chute pekne spojili a omáčka zhustla.

5. Krok

Medzitým v hrnci priveďte k varu osolenú vodu a uvarte špagety podľa návodu na obale. Nezabudnite ich variť "al dente", aby zostali pevné a neprilepili sa.

6. Krok

Po uvarení špagiet ich scedíme, ale nezabudnite si odložiť trochu vody z varenia, ak by omáčka potrebovala zriediť. Špagety potom prelejeme omáčkou, dobre premiešame, a na tanieri posypeme strúhaným syrom.

reklama:

Tento jednoduchý, ale chutný recept je skvelým riešením na rýchlu večeru alebo obedy, ktoré potešia aj tých najnáročnejších stravníkov.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

12 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.