Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Špaldový chlieb

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Spaldovy chlieb.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 1:20 hod
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 2:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 500 g špaldovej múky
  • 2 lyžičky soli
  • 1 balenie sušeného droždia
  • 400 ml vlažnej vody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V miske si zmiešame sušené droždie, múku a soľ..V kuchynskom robote začneme miešať s hákom za postupného pridávania vlažnej vody..Cesto by malo byť hladké a pružné..Po vymiesení ho necháme kysnúť asi 30 minút prikryté..

2. Krok

Ak sa s pečením príliš neponáhľate môžete cesto nechať odpočívať aj dlhšie,,Chlieb tak vyvinie lepšiu chuť..Kľudne aj celú noc..

3. Krok

Po nakysnutí vymieste bochník a ten položte na plech vyložený s papierom na pečenie..Takto nechajte kysnúť ďalších 30 minút..

4. Krok

Chlieb pečieme v predhriatej rúre na 200°C asi 60 minút..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.1 / 5)

9 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8280 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.