Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Španielska veterná kocka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Spanielska veterna kocka.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
gatestesanatos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 4 vajcia
  • 170 g celého maku
  • 160 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 lyžice polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • Krém:
  • 500 g mascarpone
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 4 lyžice práškového cukru
  • Nutella krém:
  • 250 g mascaprone
  • 200 g Nutella
  • Sirup:
  • 50 ml kávového likéru
  • 50 ml vody
  • ďalej potrebujeme :
  • 250 g višní
  • 150 g sušienok alebo piškót
  • 100 ml kávy
  • 2 lyžice likéru alebo rumu
  • čokoláda na ozdobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Všetky prísady musia mať izbovú teplotu. Oddelíme bielok od žĺtkov. V miske si bielka vyšľaháme s cukrom, kým nezískame tuhý sneh. Postupne pridávame žĺtky a vanilkový cukor, pokračujeme v miešaní. Vmiešame mak predtým zmiešaný s práškom do pečiva a kakaom. Nalejte cesto na plech rozmermi 22 x 32 cm vyložený spapierom na pečenie. Piškótu pečieme vo vyhriatej rúre na 170 ° C asi 30 minút.

2. Krok

Krém: V miske vyšľaháme šľahačkovú smotanu s cukrom, kým nezískame šľahačku. Postupne pridávame syr mascarpone.

3. Krok

Nutella krém: Syr mascarpone zmiešajte s nutellou, až kým nezískate homogénny krém.

4. Krok

Piškótu pokropte sirupom pripraveným z 50 ml vody zmiešanej s rovnakým množstvom likéru. Rovnomerne rozotrieme mascarpone krém so šľahačkou.. Višne alebo môžete použiť aj iné ovocie zľahka zatlačíme do krému.. Piškóty alebo iné sušienky namáčame do sirupu zo 100 ml vody zmiešanej s dvoma lyžicami likéru. ukladáme ich na mascarpone krém.. Na piškóty rovnomerne rozotrieme nutellový krém. Pred podávaním necháme koláč v chladničke 3 - 4 hodiny alebo aj cez noc.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

797 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.