Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Španielsky vánok

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Spanielsky vanok.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
ZDROJ: bucatarulpriceput.ro
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 4 vajcia
  • 170 g mletého maku
  • 160 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 lyžice polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • Nutelový krém:
  • 250 g mascarpone
  • 200 g nutella
  • Mascarpone krém:
  • 500 g mascarpone
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 4 lyžice práškového cukru
  • Sirup:
  • 50 ml Amaretta
  • 50 ml kávy alebo vody
  • Okrem toho potrebujeme:
  • 250 g zaváraných višní (alebo mrazených)
  • 150 g maslových sušienok alebo piškót
  • 100 ml kávy
  • 2 lyžice Amaretta alebo rumu
  • strúhaná čokoláda na ozdobu..
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

oddelíme si žĺtka od bielkov..najskôr vyšľaháme bielka so štipkou soli, potom postupne pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh..K snehu jedno po druhom pridáme žĺtka a vanilkový cukor.

2. Krok

K zmesi pridáme mletý mak zmiešaný s múkou, práškom do pečiva a s kakaom.

3. Krok

Cesto vylejeme na plech 22 x 32 vyložený s papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 170°C asi 30 minút.

4. Krok

Krém s mascarpone si pripravíme tak, že vyšľaháme šľahačku a primiešame k nejmascarpone a cukor..

5. Krok

Nutelový mascarpone krém pripravíme vymiešaním nutelly s mascarpone..

6. Krok

Vrstvenie zákuska: Piškótu ktorá vychladla pokropíme sirupom pripraveným z kávy a amaretta alebo s vody a likéru..Na piškótu natrieme mascarpone krém so šľahačkou..Na krém poukladáme višne.(môžete aj iné ovocie)

7. Krok

teraz pridáme vrstvu piškót ktoré si namáčame do vody a likéru môžete vod nahradiť kávou..Piškóty potrieme potom nutelovým krémom..

8. Krok

Zákusok dozdobíme strhanaou čokoládou a dáme do chladničky na 3 - 4 hodiny.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1840 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.