- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Španielsky zákusok
Španielsky zákusok
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Kokosová piškóta:
- 5 vaječných bielkov
- 150 g práškového cukru
- 150 g kokosu
- štipka soli
- 2 lyžice polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- Orechová piškóta:
- 5 biekov
- 150 g práškového cukru
- 100 g mletých orechov
- štipka soli
- 3 lyžice kakaa
- 2 lyžice polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- Krém:
- 400 ml mlieka
- 200 g cukru
- 2 vanilkové pudingy
- 1 vanilkový cukor
- 10 žĺtkov
- 150 g mascarpone
- 250 g masla
- Na dekoáraciu:
- čokoláda
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si pripravíme kokosovú piškótu..Vyšľaháme bielka so štipkou soli do peny, potom pridáme cukor a ušľaháme tuhý sneh..K snehu primiešame kokos a potom múku s práškom do pečiva..cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 22 x 32. Zarovnáme a vložíme do vyhriatej rúry na 180°C kde pečieme piškótu 15 - 20 minút.
2. Krok
Orechovú piškótu upečieme podobne, len namiesto kokosu vmiešame mleté orechy , a potom primiešame múku s práškom do pečiva a s preosiatym kakaom..
3. Krok
Pečieme pri tej istej teplote na tom istom plechu toľkoisto minút.)))
4. Krok
Krém pripravíme vyšľahaním žĺtok s cukrom. K žĺtkam primiešame mlieko a vanilkové pudingy spolu s vanilkovým cukrom..Zmes varíme na miernom plameni za stáleho miešania do zhustnutia.Potom prikryjeme a pod fóliou necháme vychladnúť..
5. Krok
K vychladnutému pudingu primiešame maslo a mascarpone..Šľaháme kým nám nevznikne nadýchaný krém..
6. Krok
na kokosovú piškótu natrieme polovicu krému, prikryjeme orechovou piškótou a na ňu rozotrieme zostávajúci krém, na ktorý po celej ploche nastrúhame čokoládu..Takto dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny a potom nakrájame na porcie.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2249 videní