Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Špargľa vyprážaná s parmezánom s osviežujúcim majonézovým dipom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Spargla s parmezanom 600 × 400 px.png
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 20
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • Špargla:
  • 500 g bielej špargle (ale môžete použiť aj zelenú)
  • 70 g parmezánu
  • 100 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • soľ
  • olej
  • Osviežujúci dip:
  • 180 g majonézy
  • 1 citrón alebo limetka
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ a mleté čierne korenie
  • mäta podľa chuti alebo pažítka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Špargľu umyjeme, zbavíme drevnatých častí, nakrájame tak, aby sme mohli pracovať len s čerstvou a chrumkavou stonkovou časťou. Ak sú stonky veľmi tvrdé, očistíme ich škrabkou na zeleninu a potom opäť umyjeme.

2. Krok

Rozvarte mierne osolenú vodu osolenú vodu, potom špargľu najskôr blanšírujte: vložte do vriacej vody a varte 5 minút. Nemusíme variť domäkka, zostane chrumkavá. Potom ju preložte na niekoľko minút do ľadovej vody a nechajte vychladnúť. Dôkladne scedíme a necháme odkvapkať, môžeme ich presušiť na čistej a suchej kuchynskej utierke.

3. Krok

Potom dajte múku, vajcia a jemne nastrúhaný parmezán do samostatných misiek . Špargľu obalíme najprv v múke, potom vo vajciach a potom v parmezáne. Na záver trochu otraste, aby nadbytočný parmezán nevyšiel nazmar.

4. Krok

Rozohrejte veľké množstvo oleja, potom špargľu vysmažte do zlatista asi za 5-6 minút, v prípade potreby osušte na papierovej utierke, dochuťte trochou soli a čerstvo mletým čiernym korením.

5. Krok

Dip: Majonézu dáme do misky, nastrúhajte kôru z limetky alebo z citróna, vytlačte šťavu, pretlačte cesnak. Prípadne môžete pridať nadrobno nasekané lístky mäty alebo pažítky. Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Ak môžeme, necháme pred podávaním chvíľu v chladničke, aby bol ešte chutnejší. Vysmážanú špargľu máčame pri jedení do dipu..

reklama:
Spargla s parmezanom 600 × 400 px grafika na blog.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

457 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.