Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Špenátová roláda

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Spenatova rolada.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.kochrezepte.at
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 200 g kyslej smotany
  • 5 lyžíc polohrubej múky
  • 4 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • 4 polievkové lyžice špenátu mrazeného
  • 2 lyžice oleja
  • štipka soli
  • 500 g feta syru
  • 400 g Ricotta
  • 250 g Šunky na plátky
  • 100 g strúhaného syra
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rozmrazte špenát v trochou vody a zohrejte ho. Stiahnite ho zo sporáka a nechajte vychladnúť.

2. Krok

Plech vyložíme papierom na pečenie a rúru predhrejeme na 180 ° C.

3. Krok

Vaječné žĺtky vymiešame s kyslou smotanou. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a primiešame. Potom primiešame múku s kypriacim práškom a soľou a vmiešame do kyslej smotany. Nakoniec zmiešame so špenátom.

4. Krok

Špenátové cestos rovnomerne rozotrieme na plech, aby pokryl plochu papiera približne 37x34 cm. Pečte v rúre asi 15 minút. Keď sa cesto zmení na svetlo zlatú farbu, vyberte ho z rúry.

5. Krok

Cesto prikryjeme vlhkou utierkou a vyklopíme z plechu. Opatrne odlepte papier na pečenie a pomocou vlhkej utierky ho pozdĺžne zrolujte. Zabalíme do utierky a necháme vychladnúť.

6. Krok

Potom roládu opäť opatrne rozviňte. Rozmixujte fetu a premiešajte ju s ricottou. Polovicu rozotrieme na vnútornú stranu rolády a uhladíme. Navrch rozložte plátky šunky..

7. Krok

Potom roládu znova zrolujte (ale teraz bez kuchynskej utierky). Potrieme zvyškom zmesi feta a ricotta a posypeme strúhaným syrom. Pred podávaním nechajte vychladiť aspoň 2 hodiny (najlepšie cez noc).

reklama:
Špenátovú roládu môžete spestriť  nasekanými vlašskými orechmi alebo pestom.

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

545 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.